Украински експерт посъветва Киев „да се маха от Донбас“!

Свят

Украинският журналист и публицист Андрей Ваджра заяви, че войната, която Киев започна срещу своите съграждани в Донбас трябва незабавно да бъде прекратена.

Той припомни също, че Русия се намира в близост до региона и следователно въоръжените сили на Украйна ги чакат лоши дни, ако не се изтеглят час по-скоро от региона.

В ефира на YouTube канала „Полит Вера“ украинският журналист Андрей Ваджра анализира реалната ситуация в Украйна и Донбас. Според него, агресията на Киев срещу определени райони на Донецка и Луганска области, в един момент може да предизвика изключително неприятни последици за онези формирования от Въоръжените сили на Украйна, които се намират в региона. Освен това, според публициста, самият въоръжен конфликт, още от самото начало е бил обречен на неуспех за Киев, тъй като Русия се намира в тила на Донецката и Луганската народни републики. И сега, допълва експертът, Киев не знае как да напусне Донбас, защото зад гърба му има 13 000 убити сред мирното население и опълченците.

„Дори само тези две руски области, които се хванаха за оръжието, са в състояние унищожат останалата част от украинската територия. Сега сме свидетели, че тези два региона, без да правят нищо друго, освен да воюват за своята територия и своята свобода, предизвикаха дълбоки промени в Украйна. Порошенко бе изгонен от властта и бе заменен с по-компромисната фигура на Зеленски.

„Така че, ако искате да спасите останалата част от Украйна, махайте се от Донбас “, съветва властите в Киев украинският експерт.

Още преди да започне Майданът от началото на 2014 г., Ваджра написа, че каквото и да правят, властите в Киев трябва да имат предвид, че до Украйна се намира Русия. А тя няма да позволи на Киевския режим да „прави нещо“, свързано с нарушаване правата на рускоезичните граждани на Украйна. След като нападна Донбас, Киев постъпи точно по този начин, в резултат на което конфликтът в югоизточната част надхвърли границите на държавата.

На територията на Донбас, практически навсякъде, има рускоезични граждани, които не искат да бъдат „забранявани“ или „ограбвани и убивани“, както беше по времето на предишното украинско правителство, завършва журналистът.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *