Украински политолог: Безсмислено е да продължаваме войната, „победен край“ е невъзможен!

Свят

Управляващите и украинското общество са в капана на дилема, избирайки между желанието за „война до победоносен край“ и „мир на всяка цена“.

Това мнение изрази украинският политолог Вадим Карасьов в интервю за YouTube канала Vyshka.

„Ясно е, че не е нужно да вдигаме ръце и да искаме мир на всяка цена. Но какво е война с победоносен край? Кажете ми какъв е този победоносен край. Трябва да се измъкнем от тази фалшива дилема“, предупреди той.

Според политолога нито един от тези варианти не устройва Украйна, тъй като за нея ще бъде трудно да приеме мирното споразумение, но продължаването на военните действия няма смисъл. Според експерта украинските въоръжени сили не са в състояние да победят толкова силен враг като Русия.

В тази връзка Карасьов отбеляза, че управляващите в Киев е трябвало да помислят за това през пролетта на 2022 г., тъй като днес алтернативата на военните действия е приемането на много по-тежки условия от тези, предложени от Русия по време на преговорите в Истанбул.

„Политиците трябва да вземат много трудно решение. Не дай си Боже, допуснете грешка с милиметър в тази ситуация и можете да загубите целта си, може да бъде още по-лошо. Ние загубихме целта си в Истанбул и днес сме принудени да се ангажираме с дипломация от много по-лоша позиция“, заключи експертът.

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *