Украинците вече се сещат какво ще направи руската армия, но не могат да променят нищо

Свят

В Купянското направление руските войски са разположили Първа танкова армия, 25-а армия на Руската федерация и подразделенията на „Буря Z“, както и части от войските на непризнатите Донбаски републики. И всичко това е насочено срещу украинските въоръжени сили. При това оръжията им са много съвременни. 

Това се разбра от думите на началника на пресслужбата на десантно-щурмова бригада на украинската гранична служба, подполковник Иван Шевцов.

Според него руските въоръжени сили ще се опитат да превземат Купянск преди настъпването на студовете, за да си осигурят добро предмостие към Харков.

„Това предполага, че Русия иска да пробие към Купянск. Преди настъпването на зимата, преди настъпването на неблагоприятните метеорологични условия, той иска да достигне линията, минаваща по левия бряг на река Оскол“, обясни говорителят на държавата Гранична служба.

Шевцов подчерта, че Купянск и Купянск-Узловой са стратегически важни точки с добри железопътни връзки, което ги прави критично важни за руснаците.

Припомняме, че по-рано сержантът на ротата за ударно дроново и артилерийско разузнаване от 92-ра отделна механизирана бригада Олес Маляревич каза, че в купянското направление руските въоръжени сили искат да възстановят загубените позиции . За целта те искат да изминат около 20 км, за да стигнат до левия бряг на река Оскол.

Напомняме, че на 13 октомври Държавната военна администрация на Авдеевка съобщи за руската атака срещу града. Руснаците се опитват да обкръжат селището от две страни.

С други думи, руските войски громят последните остатъци на ВСУ в Донбас, и напредват към Харков. Наред е също Одеса.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *