Ултиматум от последните минути: ВМРО напускат властта, ако не спрем манипулациите на Северна Македония!

България отблизо

Ако Министерският съвет (МС) не отложи въпроса за членството на Македония, докато тя не изчисти историята от фалшификации, ВМРО ще напусне управлението.

Това стана ясно от думите на вицепремиера и лидер на партията Красимир Каракачанов в ефира на Нова тв.

Той ще поиска правителството да излезе с такова решение преди 17 октомври, когато предстои Европейски съвет, на който се очаква лидерите на страните от Европейския съюз да вземат решение за начало на преговори за членство на Македония и Албания в ЕС.

Решението ще се вземе само с абсолютно мнозинство. Дори и само една държава да бъде против, решение не може да бъде взето. „Причината не е само изказването на Пендаровски, а заради цялата политика, която Македония води.

Тя не изпълнява договора за добросъседство. Активно работих за сключването му ”, заяви Каракачанов.

Каракачанов заяви, че в случай че МС отхвърли подобно решение, депутатите на ВМРО ще напуснат мнозинството.

По-рано в позиция по темата във Фейсбук Каракачанов написа, че е скептичен за македонската страна ще надмогне себе си и ще изчисти фалшификациите.

Всичко това се прави с една-единствена цел – да не се допусне по никакъв начин „признаване“ на каквато и да е българска идентичност, на която и да е историческа личност от Македония.

Последните няколко заседания на Комисията са тотална катастрофа и това беше констатирано и от самите нейни членове“, написа в профила си Каракачанов./Източник blitz.bg/

Tagged

1 thought on “Ултиматум от последните минути: ВМРО напускат властта, ако не спрем манипулациите на Северна Македония!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *