Премиерът от „Балкански поток“: Радев да дойде, за да види какво прави провалената държава

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов се появи на трасето, където се довършва  полагането на тръбите за газопровода „Балкански поток“ на българска територия.

Той дойде заедно с представители на саудитската компания „Аркад“, която изгражда проекта и заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун.

С тях отново е и изпълнителният директор на „Булгартрасгаз“ – Владимир Малинов, който влиза в ролята на преводач. Той на свой ред поясни, че се намират около Лозен.

Борисов обясни, че след като приключи работата по „Балкански поток“, пътищата ще бъдат асфалтирани, за да има вертикални връзки с трасето, населените места наоколо ще се газифицират и така ще се подобри въздуха в региона. Той отново поясни, че по проекта работят работници от 16 държави. По време на инспекцията спряха до няколко работници, които се оказаха от Гърция.

Премиерът напомни, че родната опозицията изтъква, че зад „Аркад“ стои руска компания. „Понеже нямаше какво да излъжат, накрая казаха, че компанията не е от Саудитска Арабия, а е руска“, заяви министър-председателят. „Уверявам, че компанията е от Саудитска Арабия, защото аз съм неин собственик“, отговори на свой ред собственикът на „Аркад“.

„Аз знам, но ти казвам какви жълти новини се пишат“, коментира на свой ред Борисов. „Ето тук да ги посети президентът Радев, за да види какво прави провалената държава. И не само той.“, каза още Борисов, визирайки критиките на държавния глава.

„Това е символичен акт на нашето партньорство“, коментира на свой ред заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун. „А принц Мохамед оказва голям натиск проектът да се приключи навреме“, каза още той.

Борисов пък добави, че мислят  само за новото поколение. Възползвали се от газопровода, за да прекарат и оптичен кабел, така младите щели да се радват на високоскоростен интернет. Самите гости също били впечатлени от бързи интернет  у нас докато били на хеликоптера.

Премиерът поясни, че трябва да се ускори и работата по газовата връзка с Гърция и терминала за втечнен газ в Александруполис и ги покани да подпомогнат и тези проекти. Представителите на Саудитска Арабия пък поясниха, че са готови, съобщава Монитор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *