Фейсбук тръгва на лов за фалшиви профили!

Свят

Новина стресна всички  потребители на Фейсбук!

Създаването на фалшиви профили, използващи чужди снимки, е един от проблемите на Facebook. Идеята е  да се помогне на потребителите за имат по-добър контрол на своята онлайн идентичност чрез нова технология за лицево разпознаване.

Компанията обяви, че пуска нови инструменти за потребителите. По желание те могат да активират функция, като да разпознава лицата им в снимките, които се качват в социалната мрежа. Функцията ще праща известие за качена снимка дори и потребителят да не е „тагнат“ в нея. Тя ще дава пълен контрол над снимката – потребителят може да избере да добави своя таг към нея, да се свърже с качилия снимката или да уведоми системата, че е сбъркала и това не е той. Освен това Facebook ще използва технологията да помага и на хора с увредено зрение. Тя ще разпознава хората в кадъра и ще казва на глас кои са участниците в снимката дори и те да нямат тагове.

Въпросните функции вече се появяват поетапно в профилите на потребителите. Хората ще могат да избират дали да активират функциите за лицево разпознаване или не. Компанията казва, че тази опция е налична за тези, които искат по-лесен контрол над профилите си и които може да имат резерви към системата. За момента единствено в Канада и Европейския съюз функцията няма да се предлага, но в близко бъдеще трябва да е факт и там.

Доколко това ще е ефективно, тепърва ще разберем.

Фалшивите профили няма да изчезнат. Потребителите са хитри и ще минават снимките през фотошоп.

Има и риск системата да прави фалшиви разпознавания, защото много хора си приличат, смятат врели и кипели в социалните мрежи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *