Филип Попов: В дъното на този корупционен модел е Бойко Борисов

България отблизо

„Това, което сега се случва, е изключително нелицеприятно, защото се вижда уродливото лице на корупцията, която е разяла всичко до дъно. В дъното на този модел стои самият премиер.

Той е допуснал това да се случи за тези десет години под неговото управление. Говоря за модел на управление, който е тотално сгрешен – тоталитарен и който води до тази корупция“. Това каза пред БНР секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. Според него подаването на оставка на един или друг член на ГЕРБ, който заема определена длъжност в изпълнителната или законодателната власт, няма да промени нищо. Дали ще сменим господин Х или госпожа Y, резултатът ще е един и същ“, подчерта Филип Попов.

 

Този парламент е изчерпан. Не искаме да сме част от статуквото, което доведе до ежедневните скандали. Пътят, по който трябва да се тръгне, е смяната на този модел и парламент и това става с извънредни парламентарни избори. Няма друг демократичен и правов начин, за да се стигне до тази цел. А това е необходимо и за страната ни“, каза още Филип Попов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *