Харвардски възпитаник се готви да наследи Заев на поста премиер!

Свят

Най-вероятният наследник на Зоран Заев на премиерския пост в Северна Македония е 47-годишният заместник-министър на финансите Димитър Ковачевски, съобщи БГНЕС. Засега информацията не е потвърдена официално.

Ковачевски участва днес след обяд заедно със Зоран Заев в преговорите с лидера на албанската формация „Алтернатива“ Африм Гаши, която вероятно ще се включи в новата правителствена коалиция с нов министър-председател.

Димитър Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 г., е доктор на икономическите науки. Той следва в американския колеж в Скопие, а преди това учи в Минесота, САЩ. През 2011 г. специализира (ExEd по дигитален маркетинг) в бизнес училището в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

 

Преди да заеме поста на зам.-министър той работи в редица телекомуникационни оператори като Дойче телеком, One -vip и A1. Участва в множество бизнес начинания в Литва, Словения, Турция. През изминалата година той бе част от Икономическия съвет на македонското правителство, което трябваше да се справи с предизвикателствата от пандемията.

След втория тур от местните избори на 31 октомври Заев съобщи, че ще се оттегли от поста на министър-председател, включително и от този на лидер в управляващия Социалдемократически съюз (СДСМ).

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *