Социолози се развихриха с грозни прокоби срещу Радев и партиите на промяната!

България отблизо

„Една малка революция приключи с много жертви. Сцената е пълна с трупове – оставки имаше от много страни, от атакуващите тази крепост парламент, повечето влязоха. Това заяви Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

„Като при всяка революция има две оптики – на победителите и на победените. По-интересна е оптиката на победителите“, уточни той и допълни, че след революцията ще започне да ни се разказва, че периодът Борисов е бил пълен ад.

„Това не е така. Международното положение на България – Борисов успя да ни докара да сме в добри отношения и с Русия, и с Турция. Другите ще могат ли? Още от първите дни има искри, а предстои и темата със Северна Македония.

Второ ковид кризата. Борисов успя да лавира между Сцила и Харидба – между локдауна и мерките. Но това няма да ни се разказва“, каза още той.

От своя страна Ивелина Славкова посочи причината за победата на опозицията.

„Те спечелиха по-скоро, защото махнаха Борисов, а не защото ще премахнат корупцията. Президентът е поставен в една по-различна роля. Кабинет ще има, защото те не могат да си позволят да не съставят кабинет. На следващи избори, обаче, резултатите им ще са катастрофални“, каза още тя.

Според нея, животът на кабинета няма да бъде дълъг.

Двамата социолози са на мнение, че тенденцията за разследване на бившите управляващи ще продължи. Те се обединиха и около мнението, че атаките са били целенасочени срещу Борисов, а не към корупцията като цяло.

„Много зависи какъв ще бъде състава на следващия кабинет, дали хипотезата, че Бойко Рашков ще остане министър, ще излезе вярна. Но подкрепям мнението, че няма как да няма някаква реакция. Хората гласуваха за „Има такъв народ” и „Продължаваме Промяната”, защото те дадоха заявка, че ще махнат Борисов”, смята Славкова.

„Някак тази победа, в която влизат и за правителство, и за президент, не е толкова добра. Президентът вече няма да е опозиция, защото Продължаваме промяната е по-близко до него. И сега, когато говориш за промяна, ако не се случи, може да му изиграе лоша шега.

Като правиш заявка, че ще чистиш корупция, няма начин този репресивен модел да не се разгърне, не се знае докъде“, допълни Славкова.

„Революцията свърши, започват делниците. Няма такава революция, след която да започне хубавото“, завърши Райчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *