Херо Мустафа: САЩ ще работи за една по-добра и стабилна България! Ще пратим експерти в Белене и Козлодуй. Виждаме политическата воля на народа да направи крачка напред!

България отблизо

Вярвам, че предстоящата среща между президента Тръмп и министър-председателя Бойко Борисов ще е положителна и плодотворна.

Самата среща представлява възможност лидерите ни и страните ни да се опознаят, и да преминат на следващото ниво във взаимоотношенията ни. Това заяви за предстоящата визита на премиера Борисов в САЩ и срещата му с президента Тръмп на 25 ноември посланикът на Съединените щати в България Херо Мустафа на бизнес закуска.

„Предполагам, че президентът Тръмп и министър-председателят Бойко Борисов ще говорят за сигурността, за инвестициите, за върховенството на закона и за сигурността на енергийните доставки. Трябва да се възползваме от настоящия етап от партньорството между САЩ и България. Стремим се да работим заедно за една по-успешна и по-стабилна България“, заяви тя

„Как виждам следващите 3 години? Нека изградим България като един истински енергиен хъб, един енергичен газов пазар в региона, така, че страната да не зависи само от един доставчик“, посочи Херо Мустафа.   По думите й целта на американската страна е „да дадем възможност втечненият природен газ да се превърне в реалност в региона“. „САЩ ще изпратят екип от технически експерти, за да разгледат възможностите за ядрения енергиен сектор в България, като посетят Белене и Козлодуй“, разкри американският посланик. 

„България има сериозен потенциал да се превърне във важен член на регионални, но и на световни институции. България трябва да направи сериозни стъпки напред във върховенството на закона и борбата срещу корупцията.

След 3 години България може да се е превърнала в най-привлекателен партньор“, смята Херо Мустафа, цитирана от Канал 3.   „Защо съм такъв оптимист? Виждате, че са налице цял набор факторите – има политическа воля, има народ, готов да прави крачки напред, за да осигури качествено подобряване на стандартите на живот, имаме регион, който търси българската лидерска позиция, освен това имаме в момента макроикономическа стабилност, който позволява икономически растеж“, пожела американският посланик.

Tagged

2 thoughts on “Херо Мустафа: САЩ ще работи за една по-добра и стабилна България! Ще пратим експерти в Белене и Козлодуй. Виждаме политическата воля на народа да направи крачка напред!

  1. Където са минали американците, след тях трева не никне… По-добре да не идват и въобще да не ни консултират, за нищо !

  2. Нямаме нужда от вашите експерти и консултации!!! С една дума: не ви искаме нито вас, нито грабежите ви, нито наглото ви вмешателство навсякъде, където имате материален интерес! Не ви ли стига вашия континент, че сте тръгнали да мамите и крадете цял свят?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *