Христо Иванов с невероятно оправдание за 100-те бона от Nexo. Не проверяваме даренията си и защо да не ни ги дадат

България отблизо

Ако имаше нещо, от което да се срамуваме, едва ли щяхме да идем да го декларираме.

Всяка партия трябва да намира начин да финансира кампанията си, което не е лесна работа. IT индустрията има най-малко допир с токсични неща като обществените поръчки, например. Декларираме всичко, което получаваме, нямаме възможност да проверяваме кой стои отзад, защото не сме ДАНС.

 

Изпълнили сме закона, декларирали сме всичко, а сега трябва да се обясняваме. Ще се обясняваме, защото разбираме, че това е важно, заяви пред БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

ние, не би искал третия мандат за съставяне на правителство.

„В тази ситуация, в която очевидно с първия и втория мандат големите политически сили не са се разбрали, надделяват импулсите да се ходи на избори. Някой, който трябва да се превърне в мост, очевидно ще загуби от гледна точка на собствените си избиратели.

Освен нашите егоистични партийни желания, я има обективната реалност на това какво й трябва на страната. Трябва да се направи правителство сега, по-различно от обикновеното състояние в последните две години“, посочи съпредседателят на ДБ и поясни, че ако това не се случи, можем да изпуснем политическия прозорец за Еврозоната и Шенген.

Според него, парламентът в България се превръща в сезонно събрание, а реално управлява Държавният съвет. Иванов каза това, правейки паралел с времената на Тодор Живков.

„Отдаваме се на вредно забавление да се противопоставяме, да правим риалити формати в изборните кампании. Това прави все по-трудно след това намирането на допирни точки. Отиваме на кампания да се скараме. Нямаме време да помислим за управлението на страната. Изключително важно е да намерим силите да спрем тази тенденция“, смята Христо Иванов.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *