Цветанов извади от шапката си още двама кандидат-министри. Крие имената им, защото…

България отблизо
Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта. Това каза пред журналисти в Пловдив Цветан Цветанов.

„Кандидатурите ще бъдат обсъдени в понеделник, 17 септември, на Коалиционен съвет. Засега имената на номинираните се пазят в тайна. Те ще бъдат обявени публично едва след като бъдат обсъдени с коалиционните партньори“, обясни Цветанов.

 

По думите му и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и предизвикателствата, които стоят в областта на сектор „Транспорт”.

„Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата“, посочи Цветанов.

 

Той каза още, че президентът Радев ще подпише указа за освобождаването на главния секретар Марин Младенов след връщането си от Рига, като добави, че не вижда в забавянето нищо друго освен факта, че президентът е пътувал, но вече е в страната и се очаква да подпише.

 

Той очаква новите министерски назначения да бъдат гласувани идната седмица. Относно готвения утре в столицата протест Цветанов казва, че се занимава с други неща, но се надява всичко да мине мирно и спокойно, а на въпрос дали предвижда правителствена криза, каза, че при 2.5 милиарда излишък, увеличение с 10% на всички бюджетни заплати и икономическия растеж управляващата коалиция е стабилна.

 

Tagged

1 thought on “Цветанов извади от шапката си още двама кандидат-министри. Крие имената им, защото…

  1. МАНЧЕВ И НЯКАКЪВ СИ ДРУГ ГОТВАРСКИ ГУРУ ВЕЧЕ СЕ САМОЗАБРАВИХА. ДОСАДНИ СА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *