Цветанов разкри: Борисов няма да има друг мандат, а мен ме предадоха две знакови фигури!

България отблизо

Вярвам, че всичко, което сме правили през години трябва да продължи, защото това са  евроатлантическите ценности. Трябва да има проект, който да ги защитава и да не е популистки.

Това заяви бившата дясна ръка на премиера Цветан Цветанов в телевизионно предаване.

„Целя да обединим всички демократично мислещи десни български избиратели и да покажем, че един национален проект може да е проект на всички, да бъдат качествени и образовани хора, професионално реализирали се“, каза още той и добави, че етническото противопоставяне е грешно за държавата, а институциите са парализирани.

Запитан защо смята, че Борисов няма да има друг мандат, Цветанов отвърна: „Това е най-тежката криза за ГЕРБ. За последните 10 месеца се направиха много последователни грешки. Днес над 60% от обществото искат предсрочни избори, а над 90% осъждат провокаторите, които бяха вкарани в протестите на гражданите. Вкараха ги тези, които искат да запазят властта“.

Георги Харизанов и Томислав Дончев са участвали в заговора срещу мен по време на предизборната кампания за евроизборите. Това призна бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

„Харизанов се е хвалил, че ще поеме моите функции в ГЕРБ. Томислав Дончев също е споделял, че има желание да е зам.-председател на партията. Това го разбирам по време на европейската кампания. Преглътнах го. Исках да постигна поредната победа и да отида при Борисов и да споделя решенията си“, посочи Цветанов.

 

Той заяви, че е дал два избора на премиера – или да продължат да работят за каузата „ГЕРБ“, или Цветанов да си тръгне. Борисов е предложил трети вариант, но бившият втори в партията на управляващите е отказал.

 

„Бях много коректен за „АпартаментГейт“. Знаех, че сценарият за дискредитирането ми беше направен година преди това от всички тези, които са в близкото обкръжение на Борисов“, отсече Цветанов.

 

Цветанов коментира и скандалите с кадрите на ДПС в ГЕРБ.

 

„Дали има други хора на ДПС в ГЕРБ, не знам. Това, което Борисов каза – да. Караниколов беше предложен от „Атака“. Влади Горанов беше част от ГЕРБ още в самото начало. Разбрах постфактум, че е бил част от младежкото ДПС, когато стана самият скандал. Никога не съм се интересувал“, посочи Цветанов.

„Много бързо и адекватно трябваше да се реагира. Има методи, с които да се изведат тези провокатори много бързо. Бяха задържани невинни хора и полицаи. Полицаите бяха жертва на разпорежданията на професионалистите. Енергията на протеста трябваше да бъде по някакъв начин размита. Това става като се даде възможност на такива провокатори да осъществят совите намерения. Това бе целта, за да се раздели обществото на две“, категоричен бе още бившият втори в ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *