Шойгу разкри кое от заповедите на Путин е изпълнено и докога ще продължи военната операция!

Свят

„Специалната военна операция ще продължи до пълното изпълнение на задачите, поставени от върховния главнокомандващ. Това посочва тази сутрин министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу в конферентен разговор в Министерство на отбраната. ТАСС не посочва събеседниците.

Това стана ден след обявяването на победата в Лисичанск и след като президентът Владимир Путин поиска да се даде почивка на силите в ЛНР и зададе задача на други войскови части за продължаване на операцията по зададените цели в останалите направления.

Шойгу отговари на въпроса за наборните военнослужещи и за пореден път заяви, че наборници не се изпращат в зоната на „специалната военна операция“.

В момента под най-силен натиск се намира Славянск, а руската армия продължава настъплението си източно от Бахмут в Донецка област. Руските войски укрепват контрола си върху завзетата територия край Северодонецк и Лисичанск. Според кмета на Северодонецк руската армия заменя местните власти със своя администрация.

Осигуряването на мирен живот в контролираните от Русия територии ще продължи, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу и увери, че руските войски оказват всестранна подкрепа на населението на освободените градове.

Шойгу подчерта, че днес основните приоритети на руските въоръжени сили – опазването на живота и здравето на подчинените им военнослужещи и премахването на заплахите за сигурността на цивилното население. Той също така припомни, че руските въоръжени сили заедно с частите на народната милиция на Донецката и Луганската народни републики продължават специалната военна операция. Луганската народна република е напълно освободена. Само през последните две седмици 670 кв. км от територията на страната бяха взети под контрол.

По данни на руското МО Украйна вече е получила над 28 000 тона военни доставки от западни страни. „Колективният Запад иска да удължи конфликта в Украйна, затова продължава да извършва мащабни доставки на оръжие за Киев.“ Но Шойгу посочва и че част от оръжията вече се разпространяват на черния пазар и в региона на Близкия изток.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *