ВСУ отново се провалиха срещу руската армия, дори и с помощта на САЩ!

Свят

Украинските въоръжени сили са се опитали да превземат остров Змийски. Нанесени са артилерийски и ракетни удари по него, а руските военни са отблъснали атаката.

 

Руските сили също така са открили в района на острова стратегически разузнавателен дрон RQ-4 Global Hawk на американските военновъздушни сили, съобщава Министерството на отбраната на Русия, цитирано от световните издания.

„Киевският режим направи пореден неистов опит да превземе остров Змийски. Планът на операцията е бил да се нанесат масирани въздушни и артилерийски удари по острова, последвани от десант и превземането му“, заявяват от руското министерство на отбраната.

Във въздушното нападение са участвали повече от 15 украински безпилотни самолета.

„Освен това стратегически разузнавателен дрон RQ-4 Global Hawk на американските военновъздушни сили е бил засечен от руски средства на голяма височина във въздушното пространство близо до остров Змийски“, заявява официалният говорител на ведомството Игор Конашенков.

Противовъздушната отбрана на украинските безпилотни самолети е осигурявана от зенитни ракетни системи С-300 от бойни позиции край Очаков и Тузла.

Министерството на отбраната на Русия добавя, че артилерийските и ракетните удари по остров Змийски са били нанесени от украински балистични ракети „Точка-У“, както и от 155-милиметрови гаубици М-777 и реактивни системи за залпов огън „Ураган“.

Украинските сили са извършили атаката от огневи позиции западно от Одеса и на остров Кубански.

Междувременно, Държавния департамент на САЩ потвърди смъртта на американски наемник в Украйна.

Изданието The Washington Post, цитирано от News front, съобщи, че американски гражданин, 52-годишният Стивън Забелски, е загинал в Украйна по време на участие във военните действия. Това е вторият потвърден  гражданин на САЩ. Американските власти се стараят да крият подобна информация.

В конкретния случай, журналистите разпознават американския военен по некролог. Информацията по-късно потвърдиха от Държавния департамент на САЩ.

Изданието се позовава на некролог, публикуван от близките на американеца.

Според материала 52-годишен гражданин на САЩ, от щата Ню Йорк, е загинал на 15 май в битка край село Дорожнянка, Запорожка област.

„Той стана вторият американец, загинал в Украйна“, пише The Washington Post.

Както отбелязват от изданието, първата жертва на конфликта от страна на САЩ в Украйна е Уили Джоузеф Кансел.

Важно е да се отбележи, че САЩ освен военна помощ под формата на оръжия изпращат военни съветници, инструктури.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *