Шокиращи нови разкрития за Цветанов от физкултурник до колекционер на нотариални актове!

България отблизо

Новият политически хамелеон Цветан Цветанов се превърна в кипящ вулкан от скандали, които нанесоха непоправими щети върху имиджа на ГЕРБ през последните години.

Но…сега бившият вътрешен министър обсипва с кал доскорошния си лидер Бойко Борисов и се опитва да се изкара принципен и честен политик. Затова ще му припомним един материал, обиколил българските медии.

За миналата година, за заплати – моля седнете или се хванете за нещо много, ама много здраво, та само за една година в златната кокошка, наречена Ръководство на въздушното движение/РВД/, са похарчени 96 милиона и 193 хиляди лева!!! С 11 милиона повече от предходната година. Защо повече – ами защото са се увеличили хрантутниците край софрата.

В „Ръководство на въздушното движение” работят 1102 души!!! От тях наистина 200, хайде триста, да са пряко ангажирани в наистина отговорната работа, а другите? Ами другите просто се водят на ведомост и вземат тлъсти заплати. Ама много тлъсти!

Средната заплата в РВД е… 7 274 лева!!! С три хиляди повече от заплатите на премиера и председателя на парламента!

Завършилият състудент на Цветан Цветанов – Илия Манолев, е назначен от приятеля си на измислената длъжност зам.генерален директор по административната дейност и взема 12 хиляди лева. Той е съпруг на близката до Цветанов Владимира Янева, която бившият вицепремиер и вътрешен министър направи председателка на Софийския съд. После Цветанов урежда да бъде назначена дъщерята на любимия му приятел и певец Веско Маринов в отдел „Правен” със скромната заплата от 5 300 лева. А Йоана Маринова се е провалила на адвокатския изпит, но това не пречи! По нареждане на Цветанов Ева Колева пък е назначена в отдел „Протокол” (нищо че преди това е била продавачка във фришопа!) само защото е съпруга на неговия шофьор, когато е бил министър.

Цветанов урежда и секретарката си Десислава Замфирова за – моля ви се! – член на Управителния съвет със заплата 8 500 лева! Е, бива, бива, ама цял вол за мезе не бива! Пак с негово ходатайство е назначена на тлъста заплата Венета Флорова! Нещо да ви говори фамилията? Да, бе, ами това е кумицата му и съпруга на Станимир Флоров, бивш шеф по време на Цветанов на ГДБОП… Тя е – ох! главен експерт в отдела „Сигурност и защита”, вероятно заради длъжността на съпруга си. В ГЕРБ все още се питат как Цветанов извървя пътя от физкултурник до колекционер на нотариални актове, а отговорът на този въпрос е риторичен.

В момента Цветанов се е превъплатил в образа на късния Евгений Бакърджиев, който се опита да изгрее на политическата сцена върху трупа на човека, когото благославяше. Но след няколко пируета се приземи на сметището. Същата участ очаква и Цветанов, който е превърнал в своя мисия изваждането на компромати срещу Борисов, на когото 10 години беше заместник в ГЕРБ. На всичкото отгоре Цветанов се е обградил с провалените бивши вече кметове на Банско Георги Икономов и на Ямбол Георги Славов, който дълги години беше клиент на прокуратурата и съда. С подобни фигури около себе си фиаското е гарантирано и Цветанов скоро ще го разбере.

Обществената памет, обаче е жива и ако Цветанов я подцени ще сгреши фатално, пише в своя статия Блиц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *