Шокиращо от последните минути: Борисов ПРИЗНА, че е ЗАМЕСЕН с Пеевски! Ето СКРИТИТЕ „откровения“ на премиера!

България отблизо

Ако съм замесен, аз не съм замесен, освен със своята толерантност, ще отговарям за делата си. Категорично твърдя, че това не е верно. Така премиерът Бойко Борисов отговори, цитиран от news.bg, на въпросите на президента за порочните връзки с Пеевски, на извънреден брифинг, проведен на летище „София“.

Тези думи на Борисов не бяха написани  в повечето медии.

Но нека видим какво могат да означават думите „…аз не съм замесен, освен със своята толерантност…“? На практика, това най-напред е признание за някаква вина, която Борисов има в „бизнес интересите“ с Делян Пеевски. Както и в разпределянето на обществените поръчки в полза на Пеевски. Той признава, че все пак е замесен, но „със своята толерантност“.?! Тези думи означават ли, че „от толерантност“, Борисов е имал бизнес интереси с Пеевски и му е раздавал обществени поръчки?! Все пак, каква точно е вината на Борисов, предстои да се уточнява допълнително от компетентните органи. Но този път те ще действат не по заповед на Борисовите слуги, а по нареждане на президента Румен Радев. И със сигурност ще стигнат до истината.

Второ, това изглежда е някаква застраховка на Борисов за бъдещето. Един вид, аз още тогава си признах, но вие не го разбрахте. И сега не подлежа на наказателна отговорност. Защото Борисов вече се страхува и от сянката си. Понеже не знае какъв още запис като този с бившия шеф на митниците Ваньо Танов, може да изплува от мрака около него!

Трето, това със сигурност е някакъв сигнал към подопечните медии, прокурори и съдии, как да представят нещата пред широката публика, ако скандалът, предизвикан толкова глупаво от самия Борисов, мине в друга фаза – на съдилища и доказване на вини.

Ако продължим по-нататък анализа ще видим, че самият външен вид на герберския вожд по време на извънредния брифинг на летище „София“, подсказва страх и вина.

Всички чухме и прочетохме измъчените приказки на Борисов, с които той отговори на въпросите на президента за мафиотските му връзки с Пеевски. Защото няма как другояче да бъдат наречени връзките на министър-председател с един от олигарсите в България.

Всички видяхме колко притеснен, червено блед и нервен бе премиерът пред телевизионните камери на БНТ. А това означава, че Борисов най-накрая е разбрал, че сам е забъркал каша, от която може да влезе направо в затвора.

Има и още нещо. Президентът Радев, спокойно и без излишни емоции, зададе няколко въпроса на Борисов, който си мислеше, че е шеф не само на ГЕРБ, но и на цяла България. И вместо главният гербер да отговори също толкова спокойно и аргументирано, той започна с груби нападки срещу президента.

Въпросите на Радев били „вероломно нападение над правителството“, за което никой не бил дал никакъв повод. Алооо, Борисов, въпросите на Румен Радев не са към правителството, а към самия теб! Президентът пита имал ли е премиерът Бойко Борисов общи бизнес интереси с Пеевски и дали разпределя обществени поръчки в негова полза?

Следователно никой не напада правителството. Въпросите на президента са просто въпроси. А не нападение. Но, когато човек не може да отговори убедително и аргументирано на въпросите, той започва с бомбастични изявления, как някой нападал, не дай си Боже, правителството, което в очите на Борисов сигурно изглежда като някаква свещена крава.

След това Вождът на ГЕРБ се опита да отнеме на президента правото да се изказва по проблемите, които вижда в държавата. Понеже президентът трябвало, според Борисов, да бъде равно отдалечен от всички партии и да не взема страна, нито да дава оценки. Но явно Борисов не е разбрал, че по Конституция, Румен Радев има не само такова право, но и такова задължение. Правото и задължението да посочва проблемите на държавата, както и своето мнение, кой е виновен за състоянието на страната и мизерията, в която живеят милиони българи.

После премиерът се опитва да измести дебата. И от обвиняем да стане обвинител. Радев не се бил изказал за Народния съд, където неговите хора били убили хиляди българи като кучета.

Лошото е, че точно Борисов няма право да говори за убийства, защото по времето на неговото осем годишно, уж „демократично“ управление, умряха от недоимък, глад и липса на лекарства стотици хиляди напълно невинни български граждани. И ако става дума за Народен съд, нека Борисовците и борисовчетата знаят, че освен оня, първия, през 1945 г., ще има и втори Народен съд. Който ще е много по-страшен от първия. Защото българите вече са бесни на управлението, което убива хората с глад и мизерия.

И най-вече с наглост. С увъртане. С изопачаване на истината. С изпълнение на чужди заповеди, които нанасят непоправими вреди на нашите национални интереси. Които превръщат България в колония и най-бедната страна в Европа.

Ето това, няма да се размине, нито на Борисов, нито на неговите слуги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Шокиращо от последните минути: Борисов ПРИЗНА, че е ЗАМЕСЕН с Пеевски! Ето СКРИТИТЕ „откровения“ на премиера!

  1. Остро казано, но верно. „Народен съд“ сигурно няма да има защото „октоподът “ е пуснал пипала на всякъде: най-много да изгорят 2, 3 бушона, както вече започна да се случва и „политическите хамелиони “ пак ще грабнат властта. Г-н Радев имаше шансът да стане българският Пиночет но не му стигна смелост. Сега вече всичко е прехвърляне от левият джоб в десният.

  2. Нищо няма да се случи колкото осъдиха Тодор Живков и Иван Костов и Станишев или царя толкова ще осъдят и Бойко Борисов.Защото следващите ще са техните деца както и сегашните са деца на предишните.Тъй като законите те ги правят за тях а народа кучета го яли. Итака са направени ,че и господ да стане президент или министър-председател все тая нищо не може да промени а трябва да играе по тяхната свирка.

  3. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА МИ ОТГОВОРИ НА ЕДИН МНОГО ПРОСТ ВЪПРОС :::…….СЛЕД КАТО ПЕЕВСКИ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩО НЕ ГО ОБВИНЯТ И ОСЪДЯТ“ .МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ МИ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *