ШОК и УЖАС: ТАЕН проект на правителството ни ПЕНСИОНИРА на 70 години?! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

България отблизо

Водещи германски икономически институти призовават политиците в Германия и Брюксел да започнат още сега подготовка на общественото мнение в страните от Европейския съюз, че след 2030 г. ще се наложи да се работи чак до 70 годишна възраст.

Това съобщава в свой коментар, близката до либералните западни управляващи кръгове немска медия, „Дойче Веле“.

А всички знаем, че това което става в Евросъюза, неминуемо се стоварва и върху нас. И то в доста по-болезнен вид. По простата причина, че ние нямаме огромните човешки и финансови ресурси на Германия. Да не говорим, че правителството на Борисов от почти 10 години не си мърда пръста да възстанови и развие българската икономика, а това допълнително утежнява обстановката в България. Още повече, Борисов винаги изпълнява заповедите на ЕС. Колко му е да ни пенсионира на 70 г.?

Фактите са налице. В държавите-членки на Европейския съюз раждаемостта  намалява от много години. И точно за да увеличи процента на раждаемост и да предотврати надигащата се демографска криза, Германия си „внесе“ преди повече от двадесетина години работници от Турция. А само миналата година тя прие почти един милион мюсюлмани от арабския свят.

Тези „инжекции“ обаче, изобщо не подобриха положението. Защото турските и арабски мюсюлмани не отидоха в Германия, за да работят, а за да променят демографията на страната. И да я превърнат в ислямски халифат.

И сега сме свидетели, че става точно това. „Германските“ мюсюлмани не работят, чакат само на помощи, живеят концентрирано в обособени райони и се занимават с контрабанда на наркотици, грабежи, изнасилвания и други криминални „дейности“.

С други думи „Планът Меркел“ за мигрантите се провали с гръм и трясък. Защото вместо да си внесат работници, те си внесоха престъпници и ислямски радикали.

И ако демографската криза в Германия и другите по-големи страни в ЕС едва започва да се очертава, у нас тя вече вилнее с пълна сила. А населението в страните от Евросъюза застарява. Тоест, работниците, които плащат вноски в пенсионните фондове стават все по-малко, а пенсионерите все повече. И ако сега в Германия на един пенсионер се падат трима в трудоспособна възраст, то към 2030 година те ще са само двама. В България положението е още по-тежко, защото при нас зараждащият се див капитализъм изхвърли от страната почти 2 милиона млади българи, които щяха да работят и да раждат своите деца тук.

Учудващо е, че експертите в ЕС, където вилнее така наречената „пазарна“ икономика, не виждат никакъв друг изход от това положение, освен увеличаване на възрастта за пенсиониране. И понеже сега тя почти навсякъде в ЕС е около 65 години за мъжете, и горе долу толкова за жените, то не остава нищо друго, освен да се увеличи още възрастта за пенсиониране и тя да стане около 70 години.

Обаче възниква въпрос. Демографският срив така или иначе ще продължава и след 2030 г. Какво ще правим тогава? Хората ще работят докато умрат ли?

Ясно е, че увеличаване на пенсионната възраст не е решение. Решението е съвсем друго. Но трябва най-напред да се премахне „пазарната“ икономика. И както навремето, държавата да осигурява работа за всички. Защото сега повече от половината младежи не работят, занимават се с криминални дейности и вършеят из сивата икономика. А това намалява в пъти, делът на онези, които работят, и то работят на светло и плащат осигуровки.

Трябва така да се задвижат икономиките на страните, че да изчезне онази част от обществото, която сега наричаме „безработни“. Това означава делът на държавната икономика да се увеличи, а на частната да се ограничи само в сферата на услугите. Тогава хазната ще си върне огромните приходи, които сега потъват в дълбоките джобове на олигарсите. И ще може да осигурява достоен живот и на работещите, и на пенсионерите.

Вярно, няма да сме милионери. Но ще живеем човешки. Раждаемостта ще хвърчи нагоре. Ще има млади хора, които няма да чакат да станат милионери с финансови или криминални машинации. И няма да се правят на мутри.

Казано по-просто, трябва да има по-малко див капитализъм и повече строго регулиран държавен капитализъм в обществата, за да оцелеят те, в създалата се обстановка. Точно това прави Владимир Путин в Русия. Но за малко повече от петнадесетината години, в които той е президент, няма как да се отърве напълно от цялото зло, което носи в себе си либералния капитализъм. Както навсякъде, и в Русия още има олигарси и други „пазарни“ благинки.

Но пътят е ясен. Либералният капитализъм трябва да бъде премахнат. И обществата да започнат да развиват своя човешки потенциал. А не да оставяме младежите в лапите на наркоманиите, проституцията, престъпността и  алкохолизма.

Дано Владимир Путин успее. Защото това ще бъде успех за всички нас, обикновените хора. Иначе дивият „либерален“ капитализъм, налаган от транснационалните западни корпорации, ще ни унищожи напълно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ШОК и УЖАС: ТАЕН проект на правителството ни ПЕНСИОНИРА на 70 години?! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

  1. Изроди, унищожихте страната, унищожехте икономиката, унищожихте народа! Хората, които построиха, изградиха България от бедна, фашистка, буржоазна, аграрнна държава в просперираща, прогресивна, икономичесски развита страна, 6-та в света покорила Космоса. Сега, когато са в пенсионна възраст и трябва да се порадват на спокойни старини, на достойна пенсия са обречени на геноцид. Умишлено се умъртвява поколението изградило райската градина, втората Швейцария в Европа, искат да да унищожат поколението което помни рая и разказва за това време на децата и внуците си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *