Шок! Политолози сравниха Борисов с Тръмп! Замесиха и президента заедно с половината партии!

България отблизо

Конфликтът между президент и премиер вече е в такава точка, че не може да се седне на една маса, смята Евелина Славкова от агенция „Тренд“ в ефира на Нова телевизия. Това ще бъде изтълкувано като предателство от привържениците на единия или другия.

Борисов остави протестът да се партизира. Той вече трябва да се трансформира. И от вчера вече има позитивна програма“, заяви Първан Симеонов от „Галъп“.

„Борисов вече прилича на Тръмп. Срещу него протестира либералния елит, докато той слуша мълчаливото мнозинство и иска да сключи пакт с него.

Заради това ходът на Каракачанов бе силен. В тази ситуация двете основни партии загубиха периферия и хората вече търсят трета алтернатива – дали Слави Трифонов, дали „Да, България“ или не гласувай. Каквото и да стане на тези избори те ще бъдат оспорени“, каза още той. „Отровното трио вече влиза в полезрението на хората. Като станат много великите народни въстания, те стават обикновени. Използването на национални празници за подобни акции има обратен ефект“, обяснява Симеонов.

„ГЕРБ вече е много демонизиран“, допълни той. „Да, протестът става все по-партиен и заради това започва да губи“, смята Евелина Славкова. „Слави Трифонов печели най-много от ситуацията в момента. Президентът много рискува от седенето на една маса. И ако той го направи, може да излезе, че той става говорител на протеста, което няма да се хареса. С наближаването и на зимата, протестът вече заприличва на някакъв фон. И ще дойдат редовните избори“, допълва тя. „ДПС отдавна играе много добре политическата игра. Идеята им за експертно правителство винаги е стояло. Те очакват да участват във властта“, каза още Славкова. „Защото отдавна не са били директно във властта“, каза още тя.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *