Цветанов: Борисов няма да е премиер отново, ГЕРБ трябва да си ходи

България отблизо
”Желанието на хората е за оставка на премиера Борисов, което автоматически дава знак, че в един следващ управленски мандат, независимо каква ще бъде конфигурацията на политически сили, би могъл да се направи кабинет и поне един човек няма да бъде минстър-председател – това е Бойко Борисов”, заяви Цветан Цветанов пред журналисти.

Цветанов заяви, че със сигурност ще има присъединяване на още хора от ГЕРБ от всички области. Коментарът си той направи в отговор на въпрос дали очаква още хора от управляващата партия да се присъединят към новия му политически проект „Републиканци за България“.

Според него обаче тези хора не трябва да носят отговорност за бездействието и за политическите решения, които се взимат в ущърб на държавата и демокрацията. Цветанов подчерта, че протестиращите хора са демократично мислещи хора и има провокатори, които умишлено изпълняват стратегията на днешното статукво.

Цветанов изтъкна, че много хора се чувстват обидени от начина, по който се вписват в общия знаменател, че ГЕРБ е партията, която трябва да си отиде от политическия хоризонт.

Незаслужено е отношението, което се дава за много честни и истински симпатизанти и членове, които са работили за каузата, отбеляза Цветанов. Ако всички тези, които са не само от ГЕРБ, а от център дясно в политически спектър дясно и припознават целите ни, сме готови да обединим усилия, даде да се разбере той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *