И Италия тръгна на поход за мир: Хората са против доставките на оръжия и за референдум

България отблизо

Този път не друга страна, а примерът на България очаквано повежда марша на Европа. След като хиляди наши сънародници показаха, че трябва да се борим срещу войната, италианците също тръгнаха на поход за мир. Ето защо вече не сме сами. А ако мотото «Съединението прави силата» е код завещан от предците ни за трудни времена, то сега е времето да ставаме повече.

 

Италианските обществени и културни дейци мощно подкрепиха инициативата, са за провеждане на народен референдум.

Кампанията за събиране на подписи срещу изпращането на оръжия в Украйна започна в събота, 22 април, в цяла Италия. Както съобщи вестник Il Fatto Quotidiano общественици и културни дейци, подкрепили инициативата, са за провеждането на народен референдум по въпроса за доставките на оръжие. Те настояват, че това противоречи на конституцията на страната.

Джузепе Маструцо, представител на организационния комитет, каза пред руската информационна агенция РИА Новости, че 15 000 италианци вече са се присъединили към инициативата.

„Според скромни оценки за два дни сме събрали 15 000 души, което означава, че вървим по график“, каза той.

Организаторите планират да подложат на гласуване два въпроса относно удължаването на доставките до края на декември и изпращането на военна помощ в страни, «с които Италия не е обвързана с двустранни споразумения».

„Това са незаконни доставки, но предишното правителство на Марио Драги ги прие през ноември под формата на изменения в закона“, каза Маструцо.

Време е Европа да се събуди. Война е нужна на САЩ, Европа трябва да спре доставките на оръжия за Киевския режим и да си върне суверенитета.

Припомняме, че вчера в България наши сънародници от цели 36 града излязоха по площадите на Общобългарски поход за мир.

Те се обявиха срещу доставките на оръжие за Украйна, срещу възможно изпращане на българска войска там и срещу замесването на страната ни по какъвто и да е начин в конфликта.

Протестиращите събират подписка за референдум, с който предварително да блокират бъдещи опити за вкарването ни в чужда война. Те подчертаха, че има низ от събития, които предвещават такава опасност.

Чуха се скандирания „НАТО – вън“ и „Искаме мир“.

Само в София походът за мир събра между 10 и 15 хиляди души.

В столицата скандирания огласиха освен Президентството, Министерски съвет и Народното събрание, така и сградата на Българската национала телевизия, която не проявява особен интерес към гласа на народа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *