«Абсурдно»: В Германия направиха изявление за Путин

Свят

Вагенкнехт осъди политиката на Олаф Шолц за Украйна и призова за преговори с президента на Руската Федерация Владимир Путин.

Германският ляв политик Сара Вагенкнехт разкритикува германския канцлер Олаф Шолц за нежеланието му да постигне споразумение с руския президент Владимир Путин за прекратяване на огъня в Украйна. Това заяви тя в интервю за T-Online.

„Абсурдно е канцлерът Шолц да има човек в партията си, Герхард Шрьодер, който има пряк канал за диалог с Владимир Путин, но да не иска от него да оцени шансовете за прекратяване на огъня и мирни преговори“, каза тя.

Според нея важна част от компромиса може да бъде отказът на САЩ да създадат собствена военна зона на влияние в Украйна: никакви бази, никакви центрове за шпионаж.

Тя счита, че без преговори ситуацията в Украйна ще продължи да се влошава.

По-рано Москва многократно демонстрира, че е готова за преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво. Колективният Запад непрекъснато призовава Русия за преговори, за които Москва показва готовност, но в същото време същият този Западът игнорира постоянните откази на Киев за диалог.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *