Австрия нанесе СТРАШЕН удар на Турция! Ето какво НАПРАВИ решителният канцлер!

Свят

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц от управляващата Австрийска народна партия заяви преди два дни в прав текст, че „паралелните общества, политическият ислям и радикализацията, нямат място в страната му“.

Нещо повече. Младият и борбен австрийски канцлер многократно призова Брюксел да прекрати незабавно преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз.

Това съобщава news.bg, като се позовава на няколко влиятелни агенции.

Подкрепяйки изявлението на канцлера, новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл от Австрийската партия на свободата, която също участва в правителствената коалиция, обяви шокираща новина.

Страната му вече е готова да депортира 60 имами, които са финансирани от Турция, заедно с техните семейства.  Вътрешният министър посочи, че това се прави в рамките на борбата с политическия ислям. Освен това, правителството започна действия по затварянето на 7 джамии, които са обвинени от държавните органи, отговарящи за вероизповеданията, в религиозен сепаратизъм.

Австрийският вътрешен министър подчерта още, че в няколко случаи, процесът по експулсиране на турските имами, вече е започнал. Причината е, че правителството ги подозира в нарушаване забраната за чуждестранно финансиране на религиозни обекти и лица.

Хайде, кажете сега, защо правителството на Борисов не е направило нищо такова досега?

И то след като българските тайни служби отдавна са установили и докладвали на премиера, че Турция финансира и имами, и ходжи, и строеж на джамии, и религиозно обучение на деца с турско етническо самосъзнание?!

Тоест, доказано е, че Анкара се опитва да създаде една отделена от българското общество, турска общност, създадена на религиозна ислямска основа, в която се опитват да вкарат и ромите. И после да използват тази  общност за политическите цели на Турция.

Дори не е необходимо да гадаем какви са тези цели. По простата причина, че самият Ердоган, многократно обяви за турски, редица изконно български области като Кърджалийска, Хасковска, Бургаска, Варненска, Шуменска, които са били български, още преди Турция да се появи на Балканския полуостров.

Но вместо да изгони ходжи и имами, които са финансирани от Турция, и да затвори джамиите, в които се води подобно ислямско обучение, и то на малки деца, Борисов ходи на посещения при Ердоган, прегръща го, нарича го свой приятел и брат??!

Не стига, че с действията си ДПС отдели българските граждани с турско етническо самосъзнание от българското общество, не стига, че превърна много български градове и села в турски вилаети, където човек не може да си намери работа, ако не говори на турски, а в общините също се говори на турски език, ами турската държава също финансира сепаратистки дейности.

А оперативният орган на страната – правителството, което трябва да пресече тази заплаха, се прави на голям приятел на Турция.
Затова само преди месеци, турският посланик се намеси в българските избори. И добре, че президентът Румен Радев реагира твърдо и категорично против такива намеси, та се наложи посланик Гьокче да напусне София.

Но само президентът ли трябва да реагира на изключително сериозните заплахи за нашата териториална цялост и за самата българската държавност?

Къде е Борисов и неговият външен министър Екатерина Захариева?

Или мислят, че като се молят на Ердоган, нещата ще се оправят от само себе си?

Затова народът подкрепя президента и отхвърля премиера. И нека Борисов не се сърди на своя народ. А да се вслуша в думите му. Защото никой не е по-голям от народа и родината си.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Австрия нанесе СТРАШЕН удар на Турция! Ето какво НАПРАВИ решителният канцлер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *