Австрия пак НАРИТА Евросъюза! Вижте как МАЛКАТА европейска държава ЗАЩИТАВА своите ИНТЕРЕСИ! И каква ОГРОМНА опасност ПОСОЧИ!

Свят

Австрийският канцлер Себастиан Курц отново се опълчи на Брюксел. Той в прав текст заяви, че трябва незабавно да се спрат всякакви преговори за присъединяване на Турция към Европейския съюз.

„Турция не изпълнява условията за присъединяване и затова да се водят каквито и да било преговори с Анкара за присъединяване към ЕС е невъзможно. Такива разговори трябва да бъдат прекратени веднага“, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц пред влиятелното немско издание Die Welt, само няколко часа преди срещата на председателя на Европейската комисия с турския президент във Варна.

Австрийският канцлер посочи, че евентуалното присъединяване на Турция към Европейския съюз ще означава на практика генерирането на нова, много по-мощна вълна от мигранти и имигранти. Към нея, според Курц, освен мигрантите от Близкия Изток, сега ще се включат и милиони турски граждани. И цялата тази нова вълна ще е пълна с радикални ислямисти, които ще активизират спящите в западните държави джихадистки клетки. И може да се очаква, че серия от атентати ще избухнат в почти всички държави от ЕС.

Канцлерът на Австрия потвърди, че в тази връзка трябва коренно да се променят и финансовите параметри на програмите за партньорство с турската държава. И да се помисли за тяхното спиране.

Себастиан Курц не пропусна да осъди остро и нападението на турската армия срещу кюрдите в Сирия. Той заяви, че досега Турция е потискала правото на свободно волеизлияние на кюрдите само в рамките на своята държава. Но от няколко години насам, тя вече излиза извън своите граници. Напада съседните държави като Сирия и Ирак и се опитва не само да разбие съпротивата на кюрдския народ, но и да завладее чужди територии.

Австрийският канцлер отбеляза, че докато Турция прави това, нейното членство в Евросъюза е неприемливо.

Важно е да отбележим и още нещо.  Турският президент заяви на летището в Истанбул, преди да отлети за Варна, че пълноправното членство в ЕС, „продължава да е стратегическа цел“ на Анкара.

Какво на практика означават изявленията на австрийския канцлер и турския президент?

Ами много просто. Въпреки младостта си, Себастиан Курц разбира много добре каква опасност представлява Турция за държавите в ЕС. На първо място тя е страна, в която партията на Ердоган се опитва силово да наложи исляма като държавна религия. Страна, която се държи агресивно към своите съседи Гърция и Кипър. Страна, която осъществява пряка агресия срещу Сирия и Ирак, въпреки категоричните протести на тези държави.

Чрез своето изявление Себастиан Курц индиректно попита брюкселските чиновници как е възможно, Европейският съюз да се готви да приеме една страна, която извършва откровена агресия, спрямо своите съседи.

Само че неговите въпроси и възмущението му явно ще останат без отговор.

Има и друга опасност, за която Курц не спомена, но която съществува реално. Турското държавно ръководство от поне 50 години активно води пропаганда, която цели да докаже, че турската държава е била винаги в Европа от самото си зараждане. И че страните, които тя пороби, нахлувайки на европейския континент са били винаги нейни територии. Включително и България.

Думите на Ердоган, че членството в ЕС е стратегическа цел на Анкара имат и един друг, много по-зловещ смисъл. Защото Анкара винаги е разглеждала своето евентуално членство в ЕС не като някаква привилегия, а като лост за превземане на Европа отвътре. И ако джихадистите не успеят да унищожат европейските държави, това ще бъде направено от огромните турски диаспори, които вече са се настанили в големите, че и в малките страни на Европа. И които щестанат още по-големи след приемането на турция в ЕС. И чрез тях, Анкара ще има възможност да определя европейската политика.

Ето затова Борисов е „пръв приятел“ на Ердоган. Защото му помага да стане падишах и повелител на цяла Европа.

Това е истинска цел на новия суртан. И ако Борисов не вижда това, значи не е за премиер на България. Защото ние ще бъдем едни от първите, които ще бъдат асимилирани в бъдещата нова велика Османска империя.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Австрия пак НАРИТА Евросъюза! Вижте как МАЛКАТА европейска държава ЗАЩИТАВА своите ИНТЕРЕСИ! И каква ОГРОМНА опасност ПОСОЧИ!

  1. Браво на Австрийският Пемиер!!!!!!!!!!!!!!! Нашия послушко до кога ще го търпиме, а и цялата Му свита…ПРЕДАТЕЛ до предател!!!!!!!!!!!!!! Жалко за България, жалко за малките….какво бъдеще ги о4аква!!!!!!!!!!!! ОТКЪДЕ се взеха толкова ПРОДАЖНИ сънародници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ей такива боклуци са ПРОдали непревзамаемата крепост Търновград , НА ТУРЦИТЕ преди време , ей такива боклуци изпратиха Левски на бесилото , ей такива боклуци оставиха дпс да вилнее 30 години ,АЗ КАЗВАМ БРАТЯ И СЕСТРИ , ХАЙДЕ ДА ИМ БЛАГОДАРИМ И ПЛАТИМ КАКТО СЕ БЛАГОДАРИ И ПЛАЩА НА ПРЕДАТЕЛ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *