Адът се разтвори за ВСУ: Мощен щурм на ЧВК „Вагнер“ разбива остатъците в Бахмут

Свят

Щурмовите отряди на Частната военна компания „Вагнер“ с подкрепата на Въздушно-десантните войски и войските на Южния военен окръг продължават настъплението в западната част на украинския град Бахмут.

 

„В донецко направление щурмовите отряди продължават настъплението в западната част на град Бахмут. С подкрепата на Въздушно-десантните войски притиснаха частите на Въоръжените сили на Украйна по фланговете. И сякаш Адът се разтвори за радикалите от ВСУ.

С удари на оперативно-тактическата и армейска авиация и артилерийски огън от Южния военен окръг са поразени украински подразделения в районите на Красное, Богдановка, Ступочки и Часов Яр (ДНР).

През изминалото денонощие авиацията е извършила пет полета в този район, а артилерията на групировката е изпълнила 69 огневи задачи.

За денонощие загубите на противника възлизат на над 380 украински военнослужещи и наемници, както и голямо количество техника: един танк, четири бойни бронирани машини, шест автомобила, самоходна артилерийска установка „Акация“, две гаубици Д-20 , един Д-30.

Също така в районите на Верхнекаменское и Краматорск (ДНР) са унищожени два склада с боеприпаси на 54-та механизирана и 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна“, се казва в последната сводка на руското Министерство на отбраната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *