Извънредно! Пригожин получи бойна заповед, а в Бахмут пристигна ген. Суровикин

Свят

Шефът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин съобщи в Телеграм, че му е обещано от най-високо ниво да получи оръжия и боеприпаси за неговата част, а генерал-майор Сергей Суровикин е назначен като командир за взаимодействие с Министерството на отбраната.

„Тази вечер получихме бойна заповед за първи път, в която, ако оставим настрана секретните данни, изводът е следният: обещават да ни дадат толкова боеприпаси и оръжия, колкото са необходими, за да продължим по-нататъшните действия. Кълнат се, че всичко ще бъде доставено.

 

Казват ни, че можем да действаме в Бахмут, както намерим за добре, и ни дават Суровикин като човек, който ще взима всички решения в рамките на военните операции на ЧВК Вагнер, в сътрудничество с Министерството на отбраната.

Това е единственият човек със звезда на армейски генерал, който знае как да се бие“, каза Пригожин.

„И още една важна подробност, вчера в нашите тайни чатове специално зададох въпрос на всички младши командири, които веднага го поставиха на вниманието на бойците: ако някой иска, може да отиде в други военни формирования.

Всички еднозначно отговориха с „не“ и то в нецензурна, характерна за ЧВК „Вагнер“ форма“, се казва в неговото изявление.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *