Акция „Олигарх“ се провеждала заради спокойствието на народа! Наистина ли? Ето истинският замисъл! Ще ви разтърси!

България отблизо
Има два начина за печелене на популярност – вдигате доходите и започвате акция за наказвана лошите. Така народът е доволен и получава усещане за справедливост.
Това заяви  Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията  по повод ареста на семейство Баневи.  Ползата от този арест би била създаването на илюзията, че управляващите са строги и  справедливи.  Същото се случи и с Бенчо Бенчев. Вдигна се голяма пушилка, а обществото остана удовлетворено, че се разследва един недосегаем богаташ.
У нас богаташите са недосегаеми, докато си плащат. Но когото трябва и колкото трябва. Кривнат ли от „правия път“обаче, винаги могат да очакват наказателна акция. Ако плащат на неправилната партия – също.  Акциите са до огромна степен показателни, защото са започнали  десетки съдебни процеси, но досега няма присъди. Просто се правят, за да не накажат едни, като по този начин бъдат стреснати другите и се отчетат навреме в партийните касички.

„Независимо кой е на власт, всеки си има собствена група олигарси, които започват да трупат огромни богатства. Дали ще им купувате  дупките за милиони, или ще им подаряват ТЕЦ-ове, това е част от политическата  играта“, коментира Белезов.

„Ако говорим за семейство Баневи, това е класическият фонд за масова приватизация. Масовата приватизация е най-голямото разпределение на активи и практически най-класическата измама, защото милиони хора си вложиха боновите книжки във фонда“ допълва той. „За разлика от мутрите, които си взимат със сила магазини и застраховки, олигарсите го правят през политиците”, но стават зависими от тях.

Никой не смее да направи  ревизия на прехода. Тя е възможна, но всеки брани териториите си и се опитва да защити своята,  а в същото време и да отмъкне част от противниковата.

Баневи заявиха, че ГЕРБ ги е изнудвал за пари, но не признаха колко са плащали преди и на кого.

Те станаха олигарси по времето на Иван Костов и е доста спорно кой кога е вземал от тях вноските и кой е искал да ги превербува. Или пък са им поискали много по-голяма сума, а те са се ослушали дали да я платят, коментираха още вчера медии. Възможно е и някой да им иска бизнеса и този някой да е много силен човек на висок пост в държавата.

Възможно е и да се прави поредната показна акция, за да се отклони вниманието на народа от новите цени на бензина, парното, тока, газта, храните и да се получи ефектът – аз съм зле, ама и на олигарсите не им е добре.

И да се внуши усещане за измамна справедливост и че „богатите също плачат“.

Анализатори обаче са категорични, че подобни пушилки имат временен ефект, а бедните продължават да стават все по-бедни, а богатите още по-богати.

А политиците в това време да правят каквото си поискат.

Tagged

1 thought on “Акция „Олигарх“ се провеждала заради спокойствието на народа! Наистина ли? Ето истинският замисъл! Ще ви разтърси!

  1. Точно казано, от 1990 г. държавната власт е в ръцете на група човеци без ценностна система, зейнали с уста всичко да погълнат, като „черна дупка“. Механизмите чрез които изпълняват пъклените си дела не са интересни за нормалният народ. Те се изучават от бъдещите властници за ползване. За това единственият правилен избор за бъдещето на България е примерът на Пиночет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *