Александър Йорданов обвини Станишев и Йончева в задкулисни целувки в полза на Путин

България отблизо

Евродепутатът Александър Йорданов зададе неудобен въпрос на Атанас Атанасов и Христо Иванов. Повод за това стана Алексей Навални. Ето какво написа евродепутатът в личния си фейсбук профил:

В Европарламента приехме с много голямо мнозинство резолюция с която призоваваме за незабавното и безусловно освобождаване на Алексей Навални, и на всички лица, задържани във връзка с неговото завръщане в Русия, независимо дали са журналисти, сътрудници на екипа, или граждани, демонстриращи подкрепа. С Резолюцията осъждаме най-категорично действията на Руската федерация. Считаме, че опитът за убийство на Навални и задържането му сега имат за цел да възпрепятстват по-нататъшното разкриване от него на сериозната корупция на кремълския режим. И което е особено важно: призоваваме всички страни членки да разработят нова стратегия за отношенията си с Русия, съсредоточена около подкрепата на гражданското общество в нея. Настояваме всички европейски държави да направят критичен преглед на сътрудничеството си с тази държава. И един важен акцент: призоваваме за незабавно прекратяване на проекта“Северен поток 2″ и други подобни проекти с руско участие. Излязоха и резултатите от гласуването на Резолюцията. Българските евродепутати от ЕНП сме я подкрепили.

Но евродепутатите от БСП: Станишев, Христов, Витанов, Йончева и Пенкова не са участвали в гласуването. Скатали са се. Избягали са от отговорността да заемат позиция. Ясно защо. Защото това е резолюция, която осъжда поведението на руските власти. А за бесепарите е известно, че кършат винаги гръбнак пред Кремъл.

Но в тази връзка бих искал да запитам Атанас Атанасов и Христо Иванов, лидери на „Демократична България“, още ли желаят и очакват подкрепа от БСП? С тази прокремълска партия ли ще се гушнат зад кулисите? А и на сцената, може би!

Господа Атанасов и Иванов, българската демокрация може да има много кусури, но е безспорно, че има един обет: никога да не се прекрачва линията, която ни разделя от БСП. Никога! От тази партия да не се желае нито „меда“, нито „жилото“. С изявленията си в последно време вие прекрачихте тази граница. Не знам дали вече не сте водили тайни договорки с Корнелия Нинова и компания. Такива с лидери на БСП осъществяваше Иван Костов през зимата на 1996-1997 година, далеч от хорски очи под витошкия връх „Копитото“ и затова в страната ни нямаше реална декомунизация чрез лустрация на номенклатурните кадри на БКП и на ДС. Предложи ни се „национално съгласие“. Сега вие очаквате проруският ни президент да ви връчи мандат за съставяне на правителство, макар че на изборите ще заемете задна позиция или с други думи – ще понесете поражение. И подготвяте новото съгласие с БСП. Та нали, ако тази партия ви подкрепи ще означава, че сте се цункали в мрака. За да стане мрачно и в България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *