Александър Симов попари партиите на протеста! И каза кои партии ще са най-потърпевши при трети избори!

България отблизо

„Гласуването на бюджета показа, че мнозинство може да има, когато трябва да се свърши конкретна работа. Нашата задача е да видим възможно ли е така да се състави и нова правителство.“

„Търси се съгласие по конкретни теми, а не се прави компромис.“

 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от БСП Александър Симов.

Но…парламентът е задръстен от конфликти. Партиите на протеста се разпадат. Те не си говорят. Нужно е да изградим изгорените мостове. Не е лесно, но ще се опитаме.

„Едно правителство не е пълноценно без действащ парламент. Не вярвам президентът да иска да управлява без редовен парламент. Третият мандат се връчва по целесъобразност на партията, която има шанс да състави кабинет. Логично беше мандатът да дойде при нас“, заяви Симов.

„Преди да рухне всичко, имаше съгласие между 4 партии. База за диалог има. Трябва да се изправим пред избор – смятаме ли, че трети избори ще дадат различен отговор от този, който получихме на последните парламентарни избори. При трети избори най-наказани ще са партиите, които са виновни за повторен провал“, продължи той.

„Няма лошо ние да предложим на партиите участие в кабинета. Твърдя, че третите избори са като руска рулетка. За премиер ще търсим надпартийна фигура. Трябва да видим дали може да се състави политическо мнозинство.

„Още е рано да говорим кой ще е отговорен ако не съставим кабинет. Има време за здрав разум, не може да се живее безкрайно в лудост и схеми, и в политически маневри. Трябва да се създаде управление, което да посрещне предизвикателствата“, смята Симов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *