Американски полковник обясни има ли сценарий за победа на Киев в конфликта с Русия!

Свят
Американският подполковник Дейвис обясни, че няма сценарий за победа на Украйна в конфликта с Русия.

 

Няма сценарий за победа на Киев в украинския конфликт, тъй като въоръжените сили на Украйна не са в състояние да устоят на руската армия поради липсата на необходимите военни ресурси, пише американският подполковник в оставка Даниел Дейвис в статия за 19FortyFive.

Бившият военен представи няколко варианта за развитие на събитията през 2023 г., но в нито един от тях, според него, Украйна няма да постигне победа.

„Не съществува сценарий, който да предсказва победа на украинската армия. Военната реалност е, че въоръжените сили на Украйна не са оборудвани с необходимите средства за извършване на голяма настъпателна операция с достатъчна мощност, за да изтласкат стотиците хиляди руски войски вън от Украйна“, се казва в материала.

Наблюдателят подчерта, че основният приоритет на САЩ е да не се включат в конфликта като пряк участник, независимо как ще се развие ситуацията.

„Въоръжените сили на САЩ не трябва да бъдат въвлечени в голяма война, освен ако няма пряка или непосредствена заплаха за нашата национална сигурност или сигурността на наш съюзник. Само ако Конгресът официално го разреши или обяви война.

Разрешението за включване на нашите военни сили във война срещу Русия, когато не сме подложени на пряко нападение, ще наруши първата крепост на добрата външна политика и ще застраши втората и третата: нашата армия ще бъде отслабена в резултат на бойните загуби и икономиката ни ще бъде сериозно застрашена“, пише Дейвис.

Докато Съединените щати не се оставят да бъдат въвлечени в пряк конфликт с Москва, американската национална и икономическа сигурност ще бъде запазена, независимо от това как в крайна сметка се развият събитията в Украйна, заключи той.

От началото на руската специална операция в Украйна САЩ и техните съюзници доставиха военно оборудване на стойност милиарди долари на въоръжените сили на Украйна. Москва многократно отбелязва, че Западът се стреми да удължи конфликта. Както подчертаха в Министерството на отбраната на Русия, складовете с чуждестранни боеприпаси ще станат законни цели за руските военни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *