Владимир Путин каза какво ще стане с американските системи Пейтриът и защо Западът не може да победи Русия!

Свят

Смятам, че действаме в правилната посока, защитаваме своите национални интереси, интересите на нашите граждани, нашия народ. И друг избор, освен да защитим гражданите си, просто нямаме”, заяви президентът на Русия по националната телевизия.

По неговите думи, Русия ще унищожи системите за противовъздушна отбрана Patriot, ако САЩ ги доставят на Украйна.

„Разбира се, че ще ги унищожим, на 100%!“ – каза той и отбеляза, че Украйна „все още няма такива комплекси“.

Според Путин всичко се основава на политиката на геополитическите опоненти, насочена към разцепването на Русия. „Разделяй и владей – те винаги са се опитвали да направят това, опитват се да го направят и сега, но нашата цел е нещо друго – да обединим руския народ“, каза той.

Русия не може да се държи толкова цинично като Запада

„Не можем. Имаме друга философия, различно отношение към живота и към хората. Ако погледнете онези хора, които са били дълбоко потопени в моралните ценности на източното християнство, те винаги са казвали, че имаме различни подходи със Запада.

Западняците имат повече материален подход що се отнася то житейските успехи, докато при нас е духовен. За тях най-важна е печалбата, а за нас най-важно е приятелството. Затова не могат да ни победят.“ каза Владимир Путин.

Той отбеляза, че не осъжда напусналите страната руснаци

„Няма нищо учудващо в това, че някой не се е държал като истински патриот. Във всяко общество винаги има хора, които преди всичко мислят за личните си интереси… честно казано, не ги осъждам – всеки има право на избор“, каза той и добави, че това е малка част от народа.

„Що се отнася до основната част – 99,9% от нашите граждани са готови да дадат всичко в интерес на родината. Това още веднъж ме убеждава, че Русия е специална страна и тук живеят специални хора. Това се потвърждава през цялата история на съществуването на Русия, включително и днес“, завърши той.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *