Американски професор: Идеята, че Украйна може да победи Русия е откачена!

Свят

Идеята за тотална украинска победа над Русия е откачена. Действителността на фронта е съвсем различна.

Това написа професорът по международни отношения Андрю Лейтъм в статия за американското издание The Hill. По думите му влиятелни медии, анализатори и експерти постоянно ни повтарят, че има начин Украйна да надделее над Русия, прогонвайки я от своята земя, включително Крим.

Но стратегическите, оперативните и тактически реалности на войната просто не подкрепят нито една версия на този медиен балон. Украйна не надделява на тактическо ниво – ако не друго, предимството на Русия там расте, вместо да намалява, тъй като Русия изпреварва Украйна в адаптирането към променящите се реалности на бойното поле. Русия не само поддържа отбранителните си линии, с които напълно осуети всички украински офанзивни усилия, но е все по-способна да организира успешни офанзиви на места като Авдеевка.

Русия печели войната. Така че защо виждаме аргументи за краен украински триумф на бойното поле, на фона на всички унищожително противоречиви доказателства?

Има го измамното убеждение, че има път към пълна победа за Украйна. Вярата в крайната пълна победа на Украйна е просто безпочвена и един рационален човек би коригирал възгледите си в светлината на тези факти.

Но път към пълна победа на Киев няма. И колкото по-скоро политиците и влиятелните лица от двете страни на Атлантическия океан разберат това, толкова по-скоро можем да стигнем до прекратяване на военните действия с преговори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *