Анализатор обяви: В Украйна ще забравят за национализма веднъж завинаги!

Свят

Русия незабавно ще приеме предизвикателството и ще премине от специална операция към твърд военен отговор, ако Украйна отново се опита да атакува в пълен мащаб, каза военният наблюдател, полковникът в оставка Виктор Баранец.

 

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни иска от Запада да достави на Киев оръжия с голям обсег. Баранец отбеляза, че този сценарий ще доведе до пълномащабни военни действия, тъй като въоръжените сили на РФ вече няма да се ограничават до термина „специална военна операция“. Експертът назова условието за преминаване на Руската федерация от специална операция към твърд военен отговор.

„Украинците бързат. Искат да атакуват нашите сили с десет пъти по-голяма армия. Искат да се изкарат победители. Но явно не си спомнят, че ние имаме ракети, които обстрелват цялото пространство на Украйна. Скъпи приятели, това вече няма да е специална военна операция. Веднага щом поне една ракета избухне някъде близо до границите на териториите, които сме освободили, помнете: думата „специална операция“ моментално ще изчезне. Защото те искат да унищожат и нашата армия, и самата дума Русия. Но тогава ще прозвучи друга дума, нашата дума“, предупреди полковникът, цитиран от руските медии.

Той припомни, че руската армия действа в Украйна с ограничени сили. Задачата на въоръжените сили на Руската федерация е да ликвидират военната заплаха по границите на страната. В арсенала на страната ни има оръжия, които могат да обстрелват цялата територия на Украйна.

„Щом бъдем предизвикани ще го приемем“, каза Баранец, отбелязвайки, че след това национализмът в Украйна ще бъде забравен веднъж завинаги.

Припомняме, че от 24 февруари Русия провежда специална операция в Украйна. Властите на ДНР и ЛНР се обърнаха за помощ към Москва поради ескалацията на конфликта в Донбас – въоръжените сили на Украйна започнаха да увеличават военното си присъствие в региона и бяха насочени към силово разрешаване на дългосрочната конфронтация. Президентът Владимир Путин отбеляза, че спецоперацията в Украйна е била принудителна стъпка за Русия. Министерството на отбраната на Русия многократно е подчертавало, че ударите са целеви и изключително по украински военни обекти – нищо не застрашава цивилното население от руските войски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *