Борисов обяви нещо важно за Петков/Василев и каза ще паднат ли цените на горивата!

България отблизо

„Те имат много пари, ползват най-добрите фирми за пиар. Пишат им опорни точки и какво да говорят. Те са като машини, наизустили всичко. Снощи се прибрах от конгрес в Германия и изчетох какво е говорил президентът Радев“

 

Това заяви бившият премиер и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Хасково относно кампанията на Кирил Петков и Асен Василев от ПП.

Борисов изчисли, че за 30 дни без ПП във властта, горивото е паднало с 30 стотинки, т.е. с по стотинка дневно.

„Те обичат да говорят много за арести и си мислят, че така ще ме предизвикат. Ние обаче ще им направим разследванията. Има организации тук и в чужбина, които ще разнищят всичко за тези посреднически фирми и всичко свързано с горивата и газа у нас“, каза Борисов.

Според него българите вече са се объркали, защото всеки говори различно нещо.

Служебното правителство вече е свалило с 30% горивата и трябва да ги свали с още 70%. Има как“, категоричен е Борисов.

По думите му става въпрос за стотици милиони.

„Правилна им е посоката на служебното правителство, плаха е, но правилна. Да не чакат“, призова той.

„Все съм виждал някой да наглее, но такива, каквито ги говори Асен Василев, не съм ги чувал даже и от Сашо Томов“, каза той.

„Те обичат да казват, че не им е стигнало времето. Та те половината бяха служебни министри – на икономиката, на финансите, на МВР Бойко Рашков година и половина управлява“, подчерта бившият премиер.

„Затова направихме схема, за да видите, но не схема, по смисъла на Асен Василев за гепене на пари, а графика“, каза още Борисов.

Експремиерът се зачуди защо при положение, че цената на барел пада, тук горивата остават с високи цени за крайните потребители.

„Разбирате ли какво ни причиниха тези хора. Излизат с опорките си, че не им е стигнала година и половина време“, каза той.

Борисов се похвали, че е овладял гръцката финансова криза, ковид кризата и още куп други и може да помогне и сега.

„На втори ще стане ясно дали хората имат нужда от нас или не“, смята той.

„Ако тези хора изкарат още два три месеца, не 10, а по 10 ще го гонят да ги бият с камъни“, заяви Борисов.

Той за пореден път призна, че най-голямото му притеснение е свързано с АЕЦ „Запорожие“ и всеки ден следи новините с интерес за случващото се там, защото е тревожно.

Рискът от „Запорожие“ пряко удря България. Всеки ден заради това гледам новините, става ми притеснително. Всичко друго България си произвежда – ток, храни и всичко.

В сряда ще представим един мащабен план за възстановяване във всяка една сфера, екипите на ГЕРБ го разработиха, те за две години и план не внесоха.

Тази война трябва да свърши, тя е лоша и за украинците, и за руснаците, още по-лоша е за нас, които им търпим нападенията. Незабавно да спрат тази кръвопролитна война.

И затова ще помагаме, оръжие, каквото е необходимо. Усещате ли в гласа на Ердоган, че каза от Босна на Гърция, че някоя нощ може да ги навестят? Те са ни съседи. Украйна и Русия се бият, Косово и Сърбия щяха да се сбият заради едни табели. И вместо да вземем пример от надписа на парламента…

Най-добрата зелена батерия в света е ПАВЕЦ „Чаира“, най-доброто, което са направили комунистите, имаме язовири, падове, вецове. Ще дойде едно младо и зелено поколение и ще кажат за соларните паркове да се махат тези стъкла, те са и грозни.

Светът се променя, едните против въглищата, другите против ядрената енергия, България има всичко – реки, трябва да ги ловим.

Климатът се променя, в сряда ще представим, ще е дълго тягостно, три-четири часа ще представяме плана, ползвахме най-добрите хидроинженери. Който иска да ни пенсионира. Който има подобен документ, с тях сме“, завърши Бойко Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *