Андрей Райчев откри: Ще спечели изборите този, който…

България отблизо

И Фандъкова, и Манолова съзнават, че който посегне към лошото ще загуби. Затова и двете до момента играят позитивно.

Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев, цитиран от news.bg, в първия ден на предизборната кампания.

Добре, значи по този начин Андрей Райчев прикрито ни внушава да не критикуваме управлението на Борисов и ГЕРБ, както и да не разкриваме „лошите“ неща. Тоест, да не говорим за аферите, за далаверите, за кумовете, сватовете и баджанаците на „управленците“. Защото това са забранени теми. Теми табу. Явно такава е герберската предизборна опорна точка. Не говорете за лошото, защото ще ви се случи случка.

Ами тогава за какво ни остава да говорим? Естествено нямаме друг избор, освен да…хвалим правителството на Борисов и неговите кметове. Дори да няма за какво да ги хвалим. Понеже, както пророкува Райчев, който посегне към „лошото“ – губи. Но…който говори хубави неща за ГЕРБ, той ще спечели. Заедно с ГЕРБ, разбира се. Е, за Борисов и ГЕРБ ще е голямата печалба, а другите, които хвалят, ще се задоволят с трохите от трапезата. Ама малко ли е това да лапнеш някоя тлъста троха от трапезата на Вожда?!

Все пак да попитаме, чували ли сте някаква по-голяма абракадабра от това „послание“, което би подхождало повече да го чуем от устата на управляващите. Но понеже те не могат да го кажат, на всеослушание го озвучава „независимият“ социолог Райчев. Такава ни е социологията. А „социолозите“ лакомо лапат от най-тлъстите герберски трохи.

Ами защо тогава е опозицията, бе Райчев? Защо ни е демокрацията, щом ще говорим само хубавите неща, а „лошите“ ще премълчаваме? Не знае ли „елитният“ социолог, че така работи демокрацията? Опозицията трябва да разкрива кусурите на властта. Иначе защо е опозиция?! То това хубаво, ама Андрей Райчев не обича лошото. Затова явно или прикрито хвали властта. Която и да е тя.

Това е демокрацията по Андрей Райчевски. И по български, ако трябва да правим обобщения. И докато не покажем червен картон на такива „демократи“ няма да прокопсаме.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *