Кольо Колев обясни как ГЕРБ ще бъде пометен на изборите. Ето какво ще се случи!

България отблизо
Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна. Това коментира в ефира на Нова телевизия социологът Кольо Колев. Според него, за да се случи нещо такова, трябва да мине време.

По думите му проект на Кирил Петков и Асен Василев би имал огромна сила.

 

„Подобен проект към момента няма, но има сериозно действаща заплаха, която казва: „Налягайте си парцелите, защото ако не успеете да сформирате правителство, ще се появи горски и ще ви изгони от гората“. Тази заплаха ми звучи като президентска. Защото виждаме, че и от ляво започват притеснения, от дясно също. Дори от „Има такъв народ“ би трябвало да се притесняват. Появата на такъв проект ще нанесе тежък удар и върху БСП, и върху „Демократична България“, без съмнение и върху „Има такъв народ“, заяви Колев.

 

По думите му обаче се е създала патова ситуация, при която новото не може да дойде, а старото не може да си тръгне.

 

„На вторите парламентарни избори имаше ниска избирателна активност. Ако сега политическият пазар остане същия, както на предните избори, активността ще е още по-ниска“, прогнозира той.

 

„Подкрепата за протестните партии се топи като книгата на Петър Илиев – с всеки изминал ден. Партиите трябва да се притесняват от министерски проект, защото тези гласове ще търсят свой нов пристан“, коментира от своя страна близкият до ГЕРБ политолог Георги Харизанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *