Андрей Райчев: САЩ ни изнасилиха да подпишем сделката за Ф-16

България отблизо

Не виждам голяма разлика между позициите на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Румен Радев. САЩ ни изнасилиха да подпишем за тази сделка и ние я подписахме.

САЩ са номер 1 и те се грижат за нашата национална сигурност. Европа няма армия и за нейната защита се грижи САЩ. Няма как да не подпишем. 

Българските политици се опитаха да запазят достойнство и мисля, че се справиха. Какво да каже Радев – излизаме от НАТО? Единственият начин да запази достойнството си беше да наложи вето.

Това каза в сутрешния блок на БТВ социологът Андрей Райчев по темата за сделката за F-16 и наложеното президентско вето и прегласуването му от депутатите впоследствие.

Ние нямахме избор и бяхме поставени пред факта насила да подпишем сделката.

 

Заедно с него гост беше и проф. Антоанета Христова. „За мен това е доста странен начин за запазване на достойнство. Ние трябва ясно и веднъж завинаги да направим своя избор. България е член на НАТО от 2004 година. Трябва много да внимаваме, защото с всичко, което излиза в общественото пространство за тази сделка, застрашава националната ни сигурност“, каза от своя страна тя.

„При Обединени патриоти е ясно, че вече няма коалиция. ВМРО показаха, че и сами могат да влязат в парламента. Другите две партии събраха по-малко гласове от кметицата на „Младост“. Всичко ще стане ясно след местните избори. Трябва да видим кои ще са кметове на София, Пловдив и тогава ще говорим дали може да се запази голямата коалиция. От години е видно, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно по важните теми. Това се случи сега за субсидиите, машинното гласуване, F-16″, коментира Райчев последните политически теми и скандали.

„Доказано е, че машинното гласуване не работи. Грешката на ГЕРБ беше, че не обясниха и разясниха своето гласуване за машинното гласуване и защо си промениха мнението в последния момент. Това може да доведе интерпретации по темата. Коалицията Обединени патриоти наистина я няма. Ясно е, че е тя не е създадена за дълго бягане. Целта на тази коалиция е да се задържи във властта. Наистина ще можем да коментираме голямата коалиция след провеждането на местните избори“, добави проф. Христова.

Източник: Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *