Антимафиот с култово обяснение: Дянков бил женен, но не съвсем! Ето как ще спасят и Трайчо Трайков!

България отблизо

При  Симеон Дянков, на когото в момента  се прави проверка има много несъответствия, обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

И отново хвърли зрителите на бТВ в оркестъра.

Извършихме проверка спрямо имуществото му, но не можахме да го намерим на софийския му адрес, за разлика от Трайчо Трайков. Дянков лично ми се обади след полунощ, защото се оказа, че е в Америка и заяви,  че ще ни съдейства. Заради което сме склонни да го изчакаме.

Той е декларирал, че има съпруга, обаче  от службите в  САЩ ни отговориха нещо много странно, което не можем да си обясним. А то е че „най-вероятно това лице е женено, но липсва акт за граждански брак“.  Това доста ни озадачи и искаме той да ни обясни как стоят нещата всъщност. Затова го приканихме да донесе документите си за коя е женен, какво е семейното му положение и откъде е придобил  имуществото си, обясни Георгиев.

Абе, Георгиев! Каква комисия сте и как работите, щом нито знаете къде живее Дянков, нито пък женен ли е или не, камо ли пък коя е булката? Не си ли сътрудничите с разни други служби, пък дори и в Районното на МВР за ви кажат, че човекът не е в България, ами тичате да го търсите в празен от месеци апартамент?

Същото се оказа и за Трайчо Трайков. Имуществото му било запорирано, ама ако представел документи до два месеца, че е законно придобито, щели да му вдигнат запора. А той твърдял, че ги имал.

Почти аналогичен е случаят с Ветко Арабаджиев. Георгиев подчерта, че за окончателното произнасяне на компетентните органи  срокът бил цяла година. Сега Арабаджиеви стоят в чужбина и чакат да отмине бурята.

Е, логично е да попитаме това не беше ли някаква показна акция срещу два бушона, за да се прикрият останалите действия на комисията?

Трайков и Дянков и без това са подсъдими в дело за крадене на пари от държавата, в което няма никакво движение. Все трябва да се направи нещо, например да им запорират сметките, а после да намерят доказателства, че са невинни.

В същото време обаче бяха атакувани фирми, за които се знае, че не споделят идеите на ГЕРБ и повече клонят към синьото и кръга „Капитал“. Истинският удар е насочен там.

А доказателството ни го дава самият господин Георгиев:

„При този човек няма нищо незаконно. Повече от това няма кой в тая държава да направи. Това проверявано лице е един от най-големите и съвестни данъкоплатци“, каза шефът на комисията по повод  проверката на депутата Делян Пеевски, която била продължила цели 3 месеца.

Ние нямаме коментар.

А вие?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *