Антон Кутев каза още колко ще издържи кабинетът „Денков“

България отблизо

Слава богу не съм говорител на този кабинет. Преди бях и пиар на кабинетите Донев и Янев. От тази гледна точка бих променил начина, по който това правителство работи.

 

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият говорител и пиар на служебния кабинет „Донев“ и „Янев“ – Антон Кутев.

„Разбрах, че искате да кажа нещо хубаво за това правителство, ама се въздържам. Образовани хора са, но едни качества трябват, за да се спечелят избори и други, за да управляват“, призна бившият пиар на кабинета „Донев“.

„За тези 100 дни има куп проблеми, които не бяха решени. Ако се правят реформи, те трябва да бъдат започнати и направени в първите 100 дни, защото тогава вече се изчерпва кредитът на доверие“, заяви Кутев.

„Нямам усещането, че нещо е подредено. Не искам да говоря срещу правителството, което в момента е на власт. Мога да кажа кое харесвам и кое не, което е просто мнение“, заяви Кутев.

„През цялото време заменяме истинските стойности с едни фалшиви теми, които изкарваме на повърхността и те започват да изтеглят цялото внимание от важното“, каза той.

По думите му страната ни не е била далеч от ЕС и НАТО: „Радев многократно е показвал евроатлантическата интеграция“, категоричен бе той.

Кутев смята, че служебното правителство е заварило хаос – „Цена на газа, която минаваше 400 лева, а ние я свалихме до 120“, каза той.

„Това, което аз видях в служебното правителство, беше че се нормализираха цените на горивата, цената на газът падна, инфлацията бе удържана“, коментира той работата на министрите на Гълъб Донев.

По думите му няма безгрешно управление.

„Не искам да атакувам сегашното правителство, особено лично“, подчерта отново той.

Според него обаче това правителство няма да остане повече от 200 дни на власт. „Вече 100 минаха. Денков, ако трябва да прави нещо, да го направи бързо, защото не му остава много време“, каза той.

Кутев каза, че би защитил интересите на българския граждани и на българския бизнес и не би допуснал вдигането на забраната за украинското зърно.

„Аз виждам друг ракурс. Важното е дали хлябът ще поевтинее. Ако вносът водеше до поевтиняване на хляба – аз бих бил с две ръце, защото бизнесът може да пострада, но хората щяха да плащат по-малко. В случая обаче не е така. Хлябът си е два лева. Имаме потребителска кошница, която постоянно поскъпва и все пак внасяме. Това не помага по никакъв начин на гражданите“, каза Кутев.

Познавам добре Денков, защото съм работил заедно с него в правителството на Янев. Думите му, че зърнопроизводителите са „терористи“, ме учудват. Той е изключително въздържан човек. Той все пак излиза от протестна партия. Това са избиратели. Хората, които протестират, си го правят по определен ред. Зърнопроизводителите не са го нарушили. Щях да съм много против, ако му бях пиар, да каже подобни думи за тях“, каза той.

„Вече не съм съветник на Радев. Според мен трябва да се намери общият диалог. Не искам да давам непоискан акъл на президент или премиер. За мен хората рязко имат нужда от спокойствие и увереност“, заяви той.

По думите му служебното правителство е излъчвало именно това.

Според него след 100 дни ще сме в още по-тежка политическа криза:

„Няма как да продължи да се управлява по сегашния начин. Няма нито един решен проблем. През цялото време ни занимават с фикции. Това са измислени проблеми, които на мен, като гражданин, нищо не ми решават“, каза той.

„Не искам да давам етикети на Денков, принципно му симпатизирам. Ако трябва да кажа нещо, сигурно ще го сатанизирам, затова не искам да казвам нищо“, каза той.

„Въпреки ролята на ГЕРБ тук става въпрос за ПП, които за втори път са на власт. Според мен кризата ще дойде преди ротацията, така ми изглежда. Просто нищо не е направено“, каза Кутев.

„Гледам какво правят със зърнопроизводителите – опитват се да настроят хората срещу тях и не им се получава. Масовото мнение не е такова, защото няма достоверност. Те за 100 дни не събудиха доверие в себе си“, заяви бившият говорител.

„ДПС е много структурирана партия и винаги използва максимума. Това е политическо поведение. Те управляват процеси, те не претендират за абсолютната власт. Те умеят да си защитават интересите“, каза той.

Местните избори ще са тест и ще разклатят цялата политическа система. Смятам, че ГЕРБ ще имат превес и на 29 октомври Борисов ще излезе и ще развява синя карта на България Те все пак ще загубят позиции. Те ще падат надолу, но все пак ще победят“, каза Кутев.

Той призна, че познава от много време кандидатът на левицата за кмет – Ваня Григорова – „Много й симпатизирам. Тя е страхотен умник. Съветвам я да е по-мека и женствена, защото тя може да е много интелигентно красива. София има нужда от леви политики и кмет. Никой обаче няма нужда от кмет, който да се кара на другите. Трябва да е по-усмихната. Има място за нея начело на София, надявам се, да спечели“, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *