Офицер от ВСУ разкри истината и отсече: Победа няма да има!

Свят

Настроенията в Украйна се влошават поради големите жертви и перспективата за продължителна война. За това пише Телеграф, цитиран от чужди агенции.

 

Един офицер от украинските въоръжени сили говори неофициално за загубите, понесени от неговата войскова част по време на нападение през минни полета. Тези, които смениха загиналите, нямаха подготовка и мотивация, каза той.

„И ако войната се проточи още една-две години, напрежението върху ограничените човешки ресурси на Украйна може да стане огромно. Затова победа няма да има“, предава изданието думите на офицера.

„Може би най-голямата разлика от 2022 г. е, че толкова много хора са загинали сега“, каза депутатът Дмитрий Наталуха пред изданието.

„Всеки втори човек вече познава някой, загинал в битка. Изгубих броя на моите приятели, които са починали“, каза Наталуха.

Военният медик Алина Михайлова каза, че след такива загуби за нея „никога няма да има победа“, тъй като „хората, които загубихме, няма да бъдат с нас, и защото Украйна не може да победи огромната Русия“.

„Това е тъжна реалност. Победата, за която толкова жадувах, никога няма да се случи. Няма да има с кого да празнуваме това. Ще дадем много висока цена, а победа няма да има, защото ще се измерва с живота на хората; хора, за които всеки ден четете в некролозите“, каза Михайлова.

По-рано военният комисар на Полтавска област обяви цифри, според които на всеки сто мобилизирани остават на служба 10-20 души.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Офицер от ВСУ разкри истината и отсече: Победа няма да има!

  1. Но,това е една чудесна новина!Може би най-накрая ще се наложи на самият Зеленски да отиде на фронта,понеже е най-големият войнолюбец и защитник на Незалежная!А ние ще пратим почти цялият парламент,барабар с цялото правителство и сигурен съм че,веднага везните ще наклонят в посока на Усрайна!Самият аз,ще стискам палци на Усрайна,ако това се случи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *