Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново и още двама униформени край Благоевград

България отблизо

Трима гранични полицаи са били арестувани снощи в района на Малко Търново, научи NOVA от свои източници. Те са били задържани след разработка на дирекция „Вътрешна сигурност”.

Задържането им е станало веднага след края на дежурството им. По наша информация причина за арестите е „нерегламентирана дейност по време на дежурство”.

В същото време спипаха други с подкуп в Благоевград.

 

От държавното обвинение съобщиха и за образувано дело за измама. То е за продажба на стоки за бита от реномирани търговски марки.

 

От прокуратурата в Благоевград разкриха детайли за случай с водач на товарен автомобил, натоварен с дървесина с изтекъл документ.

Той бил забелязан и спрян на пътя от Банско към Симитли от двама полицейски служители.

„Водачът на товарния автомобил, силно притеснен попитал за вариант да се реши този въпрос“, обърнал се шофьорът на автомобила към униформения служител, който спрял за проверка камиона.

„Ако става въпрос за 10-20 лева, няма какво да приказваме“, отговорил полицаят.

В отговор шофьорът на камиона обяснил, че има 500 лева в себе си. Парите били предадени на полицаите, заедно с документите.

Собственикът на превозваческата фирма, който бил повикан на място, бил убеден, че няма нарушение и заявил да правят каквото решат, разкриват от прокуратурата как е разкрит случаят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *