Филип Станев: Хората на Иванов и Манолова провалят правителството! Но истината ще излезе наяве!

България отблизо

Пламен Николов, който е номиниран за премиер, беше наясно, че ще се занимава с тази дейност. Работим три години назад във времето с този човек. Това с Петър Илиев, който беше номиниран за правосъден министър, е единствената истина за Илиев. Никога не сме предлагали или обсъждали това име Петър Илиев като премиер.

 

Това заяви Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група.

„Задавайте тези въпроси и на Иванов и Хаджигенов. Свидетел съм. Бях там, когато решихме този човек да е кандидат – премиер. Честна дума. Хаджигенов защо говори така. Този тип спекулации обърква целия разговор. Не може да влезеш в открита среща с Христо Иванов и ДБ да кажеш няма да искам министерски постове и 4 дни след това да прочетеш декларация и да кажеш трима от служебните министри искам да са в този кабинет. Ако ще си играем на усмихнати за пред обществото, няма да стане“, подчерта Станев.

Отговорността за това, че няма да има отново управление няма да е наша. Не сме в тази власт за цел или облага. Ако не ни подкрепят, за нас не е проблем да си тръгнем. Да стоим във властта, за да се договаряме с Демократична България, Борисов и Доган, няма как.

„В предварителните разговори и с Мая Манолова и ДБ гледахме в сходна посока и после изведнъж вземете тези трима служебни министри. Хайде решете какво ще правите и го решете в пленарна зала“, обърна се Станев към Демократична България.

„Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко“, каза каза пред БНР Филип Станев.

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят.

„Властта за нас не е самоцел… Топ приоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години“.

Филип Станев допълни: „Много скоро ще видите персоните в кабинета ни – професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение – всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично“.

Ще има редукция на министерства, поясни Станев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *