Асен Василев ококорено: Какви опашки за олио? Не съм видял такова нещо! И защо да не го изнасяме?

България отблизо

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев направи горещ коментар за цените на олиото в страната и опашките пред хранителните вериги. По думите му се наблюдава необяснено увеличение в няколко търговски обекта.

„Това, което виждаме, е необяснено увеличение на цените в няколко търговски обекта от няколко контрагента. Имаме слънчогледово семе за четири години напред количеството олио, което държавата потребява”, обяви той.

 

На въпрос защо министърът на икономиката Корнелия Нинова заговори за спиране на износа на олио, вицепремиерът отговори: „Това, че го имаме в момента, не означава, че то няма да бъде изнесено в доста кратки срокове”, допълни той и уточни, че към момента износът не е спрян.

Василев посочи, че силно се надява да е нямало политика в опашките за олио в събота, но допълни: „Имайки предвид медийното отразяване и разпространяване по Facebook, най-вероятно е имало”, подчерта вицепремиерът.

Б.Р.

Каква политика, Василев?

Вие честно ли не видяхте тези опашки?

Не забелязахте ли унижението на един народ, който се тълпи в магазините в цялата страна и отчаяни хора, които бързат да се запасят?

Че даже и един човек почина в навалицата?

Ако не сте забелязали, жалко за вас!

Ако е политика, още по-жалко!

А да кажете точно в такъв момент, че ще продължим износа на олио, е подигравка с народа.

Ще го панирате допълнително.

И като става дума за политика, защо не излезете честно пред българите и не им кажете какво смятате да правите на фона на галопиращата инфлация и масовото обедняване?

Или и това не сте забелязали?

Наистина жалко!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *