ГЕРБ преизбра Борисов за лидер, посрещнаха го с овации!

България отблизо

„Г-н премиер, качвай се на коня, поведи си партията и се връщайте във властта“, това заяви в емоционално обръщение към актива на ГЕРБ бившият министър на културата Вежди Рашидов.

ГЕРБ провежда VII Национално събрание на партията днес. Най-висшият партиен форум ще преизбере Бойко Борисов за лидер на формацията, тъй като четиригодишният му мандат е изтекъл на 26 ноември миналата година.

 

Делегатите посрещнаха на крака лидера си Бойко Борисов, който влезе в залата, придружен от двамата си заместници – Томислав Дончев и Даниел Митов.
Форумът бе открит от националния координатор на партията Никола Николов, който отчете, че присъстват необходимите по устав брой делегати. За председател на събранието бе избран Цветомир Паунов.

Видео обръщение към делегатите отправи генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес.

 

„Правителствата, преведени от теб, скъпи Бойко, пазеха финансовата стабилност. Направиха се мащабни инвестиции. В момента страната се управлява от коалиция на омразата. ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната, да създаде условия за стабилност на на страната. И във всеки момент да имате готовност да поемете управлението на страната“, каза Антонио Лопес.

 

Отчет на Изпълнителната комисия на партията представя членът на ИК и кмет на Стара Загора Живко Тодоров.

98 567 са членовете на ГЕРБ към момента, отчете Тодоров. Над 1,1 млн. лв. дарения е раздала партията от 2017 до 2021 г. за хора в нужда, на църкви, джамии и социални институции.

„ГЕРБ има истински лидер, който ще ни доведе до следваща победа. Периодът на опозиция ни даде най-ценното – време да се вгледаме в себе си, да се поправим, да стегнем редиците си и да станем по-силни“, каза Живко Тодоров.

 

„Ние всички сме родени от българска майка на тази земя и нямаме право да оставяме в раздори на децата си“, призова кметът на Кюстендил Петър Паунов, който е от СДС.

Досегашните двама зам. председатели Даниел Митов и Томислав Дончев запазват постовете си.

Официално Бойко Борисов е председател на ГЕРБ от 10 януари 2010 г., От създаването на партията на 3 декември 2006 г., когато бе кмет на София и законът забраняваше на градоначалници да имат свои партии, ГЕРБ формално се ръководеше от Цветан Цветанов, а Борисов бе неформален лидер.

Последно Борисов е преизбиран за лидер на ГЕРБ на 26 ноември 2017 г. единодушно при явно, но закрито за медиите гласуване на 4-ото национално събрание на партията, в което участват 1084 делегати.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *