Асен Василев с нагли думи към Радев

България отблизо
„Това бих го сложил в категорията научна фантастика. По-точно тази, която е свързана с дистопия. Говоря за цялото уравнение. Всякакви хора говорят, важно е какво реално се случва“. Така Асен Василев коментира по нова телевизия идеята на Радостин Чолаков, че Борисов трябва да е премиер, а той или Пеевски – вицепремиери.

„Има договореност Мария Габриел да стане премиер. Призовавам депутатите ни да подкрепят това, което първоначално сме говорили“, припомни той..

 

Василев коментира и днешното изказване на президента: „Радев не работи за българския национален интерес. Конституцията има ясно заявени правила кой може да я пипа. Там пише, че 2/3 от депутатите могат да го сторят. Няма текстове какво е доверието в тях“.

 

Финансовият министър изказа мнение и за „Лукойл“: Ако има продажба на „Лукойл“, то тя трябва да стане по правилата. Не е приемливо да се продаде на офшорка. Ние имаме как да повлияем на това“, смята  той.

 

По думите му договорът с „Боташ“ е неизгоден за България.

 

Василев коментира и дали ще бъде озаптен от парламента: „Не мисля, че има нещо, което да бъде озаптяване. Тази дума е грозна. Доколкото президентът даваше някакви заявки за продажби на земи, такова нещо в бюджета няма“, заяви той.

 

„Законът за Бюджета беше публикуван преди изказването на Радев. Промени ще има до това кои общински промени ще са вътре и кои не. Няма графа „други“ в Закона на бюджета“, обясни още Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *