Астролог разкри главните събития през 2024 година – нови партии разтурят сглобката, в Украйна ще е страшно, заформя се война

Свят

Светът да очаква плач и скърцане със зъби през 2023 година. Такава бе прогнозата на астролога Красимир Куртев за отиващата си 2023 година. За съжаление, голяма част от прогнозите на езотеричният анализатор се сбъднаха. Звездната карта за 2024 година също не е оптимистична, съобщава Тafficnews. 

 

– Какво да очакваме от 2024-та година? Ще бъде ли по-добра, по-мирна и по-спокойна?

В случай, че си представим 2024 година като път, то в повечето отсечки този път ще бъде трънлив. Злокобното триединство, Северен възел в Овен – вещаещ масово превъоръжаване, кръв и конфликти, Сатурн в Риби е вестител за наводнения и природни бедствия, дезинформация и лъжи, Плутон преминава от Козирог към Водолей вероятно ще доведе до идеологически сблъсъци на световната сцена.

И всичко това ще замъгли надеждата за една спокойна и мирна година. Сиреч, цитатът на Данте „О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете.“, ще се прероди в 2024 година.

 – Плутон влиза във Водолей и ще остане там 20 години. Готови ли сме за трансформация?

– Светът така и не си научи уроците, лидерите се впуснаха шеметно, без да се съобразяват с Вселенските принципи, в самоубийствени експерименти, разделяйки световната общественост на две. Особено наложените санкции доведоха до сепуко на САЩ и Европа. Земните ресурси са ни дадени за благото на всички. Относно Плутон, той е бавен, систематичен и неумолим.

През 2024 г. Плутон прави последната си промяна от Козирог към Водолей. Когато Плутон преминава в нов знак, както направи през 2008 г., той поставя началото на значително финансово сътресение.

Това означава нечувани финансови катаклизми, които ще съпътстват света от тук насетне в продължение на 20 години. Трябва да се подготвим за някои икономически предизвикателства и промени през следващата година. Така че да затегнем коланите, ветровете на ускорената промяна са тук.

 – Има ли някакви важни и редки астрологични събития, които ни очакват през новата година?

– Едновременните ретроградни движения на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн през ноември 2024 г. ще създадат уникално небесно подравняване, което се случва веднъж в живота. Тази конвергенция засилва значението на интроспекцията /съзерцаването в себе си/  и саморефлексията /самоанализът/ през този период.

Интерес представляват и затъмненията на Луната и Слънцето. През 2024 година се очертават пет затъмнения:

*24–25 март 2024 г. Полусенчесто лунно затъмнение;

*8 април 2024 г. Пълно слънчево затъмнение;

*17–18 септември 2024 г. Частично лунно затъмнение;

*Слънчево затъмнение на 2 октомври 2024 година;

*17 октомври 2024 г. Почти лунно затъмнение;

– Кои планети ще влияят най-силно на процесите на земята?

– Небесният танц на планетите от време на време взема интригуващ обрат, водещ до ретроградности, които пленяват въображението ни. През ноември 2024 г. небесните тела отново ще се подредят по начин, който ще повлияе на живота ни, разкривайки тайните на Вселената.

Ретрограден Меркурий: Известен с потенциалните си комуникационни прекъсвания и технологични злополуки, ретрограден Меркурий се случва три пъти годишно. През ноември 2024 г. тази ретроградност ще се проведе в зодиакалния знак на Скорпион, като ни подтиква да размишляваме върху най-дълбоките си емоции и да разкрием скритите истини.

Ретроградна Венера: Планетата на любовта и красотата, Венера, ще влезе в ретроградно движение през декември 2023 г. и ще продължи през ноември 2024 г. Този ретрограден период ни кани да преоценим нашите взаимоотношения, да преоценим ценностите си и да преоткрием собствената си стойност.

Ретрограден Марс: Марс, огнената планета на действието, ще бъде ретрограден във Водолей от октомври 2024 г. до януари 2025 г. Този ретрограден период може да предизвика нашите амбиции и да ни накара да преразгледаме подхода си за постигане на нашите цели.

Ретрограден Юпитер: Юпитер, планетата на експанзията и изобилието, ще бъде ретрограден в Овен от август 2024 г. до ноември 2024 г. През този период може да изпитаме забавяне на растежа и да се наложи да преразгледаме нашите дългосрочни планове.

Ретрограден Сатурн: Сатурн, планетата на дисциплината и структурата, ще бъде ретрограден в Близнаци от април 2024 г. до август 2024 г., носейки период на интроспекция и необходимост да предефинираме нашите отговорности и ангажименти.

– В нумерологичен план годината е осмица. Какви вибрации ни носи това число?

– Осем е числото на борбата, упоритостта и материализма. Осмиците огромната кошница на големия успех, или на големите провали. При осмицата няма междинно положение и провалите им могат да бъдат точно толкова поразителни, колкото и успехите.

Осмиците са пламенни, ревностни и притежават способността да виждат нещата в перспектива. Тези качества им дават силата и амбицията да се прицелват в материални блага и да си поставят материални цели, които обикновено постигат и в същото време жестоко пропадат. Предстоящата 2024 година спада към отрицателните осмици за жалост.

 Светът буквално ври и кипи. Ще продължат ли турбуленциите? Кои са най-опасните периоди през годината?

– В случай, че светът днес ври и кипи, то от 2024 година ще започне да гори. В Европа се очертават три тихи революции, стратегически смени в две държави, много сериозни трусове в ЕС. Горещата точка в Украйна ще се възпламени чрез дипломатически войни за разпределението на украинската държава. През март САЩ ще влязат във военни действия.

В зародиш е нова война, но не и в горещите точки като Украйна, Израел и Тайван. Тази нова война ще се разрази заради огромната финансова криза обхващаща целият свят. Диктаторските режими ще се установят трайно по света. Периодите, които ще разтърсят земната сцена се очертават да бъдат през март, май, юни, юли и ноември. Спящите тектонични периоди са през февруари, август и краят на септември 2024г.

 – Очаквате ли катаклизми в България – природни, икономически, политически? А в света?

В политически аспект, повечето министри от днешното правителство ще напуснат своите постове. Президента Румен Радев ще покачва своят рейтинг. Две нови формации ще се родят на политическият небосвод и това ще измени сегашните позиции.

Планетите, които даряват политическия успех са Слънце, Юпитер, Сатурн и Марс. Последните три планети обаче не са настроени дружелюбно за 2024г., към политици и държавници в татковината ни. България още не е изплатила едната карма и навлиза в нова фаза на кармична обремененост, заради погромът над природата.

Това няма да убегне от Сатурн – планетата на справедливостта, още тази година. Флората ще отвърне на ударите и ще продължи да ни „налага“ с природните си бедствия. Надявам се властимащите да си вземат поука и да преосмислят деянията си.

 – Ще издържи ли правителството? Очакват ли ни нови избори, освен европейските през май?

– Ще върна малко историята, правителството на Денков бе избрано в началото на юни 2023 година, по това време Плутон е вече ретрограден от 1 май до 10 октомври 2023 г.

Именно през този опасен период се оформя Сглобката. И борбата за власт се засилва по това време. Но Плутон е разрушител, събаряйки това, което моли да еволюира, принуждавайки ни да възстановяваме сглобеното от пепелта. В резултат на това по време на тези цикли се раждат големи надежди и очаквания за промени.

Ала те обикновено са придружени от провали и това правителство в този си вид ще претърпи фиаско. Вероятността от нови парламентарни избори е възможна след месец май 2024г. Но да не забравяме планетата на дисциплината – Сатурн, която ще бъде ретроградна, и този период ще предизвика сериозни трусове в политически план.

 – Има ли зодии, за които 2024-та ще бъде по-благодатна? И кои са те?

– В началото на 2024 г. Юпитер, планетата на късмета, спира да се движи назад, карайки хората да се чувстват по-надеждни и позитивни за бъдещето. Също така, Меркурий, който влияе върху идеите и плановете, завършва своето движение назад в Стрелец на 1 януари, карайки мислите и целите да се движат отново напред.

След това ще се случват големи промени: Плутон се връща във Водолей на 20 януари, а Уран започва да се движи напред на 27 януари. Тези промени може да ви накарат да преосмислите какво е важно за вас и да отворят нови възможности, особено в области, свързани с Телец и Водолей. Време е да рискувате и да изследвате нови неща. Може да откриете скрити таланти или различни начини да печелите пари, които не сте обмисляли преди.

Предстоящата година – 2024, ще благослови 4 зодиакални знака. Това са – Овен, Телец, Близнаци и Козирог.

 – Вашите напътствия с едно изречение за всички зодии за 2024-та?

Овен: Бъдете в крачка с реалността!

Телец: Прегърнете промяната!

Близнаци: Бъдете готови за уникалната енергия!

Рак: Влезте в светлината на прожекторите!

Лъв: Дръжте здраво юздите на управлението!

Дева: Време е да се погрижите за себе си!

Везни: Овладейте силата си!

Скорпион: Балансирайте амбициите си!

Стрелец: Напред със смели крачки към целите си!

Козирог: Излезте от зоната си на комфорт!

Водолей: Усъвършенствайте инстинктите си!

Риби: Изживейте свободно време!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *