Зеленски поиска от ЕС и САЩ да му бъде покрит бюджетният дефицит от 38 млрд. долара

Свят
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска от международната общност да покрие очаквания бюджетен дефицит от 38 млрд. долара за следващата година, съобщи АФП.

„Точно на тази конференция трябва да вземем решение относно помощта за покриване на бюджетния дефицит на Украйна през следващата година“, заяви Зеленски чрез видеовръзка на конференция за възстановяване в Берлин. „Това е много сериозна сума пари, дефицит от 38 млрд. долара“, добави той.

 

Ще продължим да подкрепяме Украйна по всякакъв начин, заяви от своя страна германският канцлер Олаф Шолц. Германия ще достави на Киев системи за ПВО, от които се нуждае. Атаките с дронове са признак за отчаянието на Русия. Това е поредното дъно, което Русия постига, обясни още Шолц.

 

 

„От нашия исторически опит знаем, че възстановяване на една страна е възможно.
Сега е моментът да създадем рамката за това, да говорим за това как да осигурим възстановяването на Украйна, изграждането на инфраструктурата й и модернизирането на страната, и как да го финансираме.“

„Това ще бъде предизвикателство за цяло едно поколение.

Украйна трябва да стане важен производител на зелена енергия, център на дигиталните технологии, голям доставчик на храни, член на ЕС със съответната инфраструктура“, каза още германският канцлер.

Tagged

1 thought on “Зеленски поиска от ЕС и САЩ да му бъде покрит бюджетният дефицит от 38 млрд. долара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *