Атанасов призова Борисов да си ходи и да даде път на демокрацията

България отблизо
Много е важно какво ще се случи с първия мандат за съставяне на правителство и какво ще се прави с него. Бойко Борисов е в много неизгодна ситуация, защото иска да направи кабинет с ДБ и ПП и този парашут няма да му се отвори. Toва заяви съпредседателят на ”Демократична България” Атанас Атанасов.

По думите му другият ход на лидера на ГЕРБ е да предложи правителство на малцинството, което да бъде подкрепено от ДПС. Борисов да върне първия мандат и да заяви готовност да подкрепи правителство, предложено с втория мандат на реформаторските сили. Ако президентът Румен Радев си спазва традицията, трябва да даде третият мандат на ДПС, посочи Атанасов.

„Борисов търси път, но като иска да причисли ГЕРБ към реформаторските сили, трябва да се съгласиш да подкрепиш втория мандат и да си стои в Банкя“, отсече Атанасов.

ДБ няма да подкрепят правителство на Бойко Борисов с първия мандат. „За първия мандат Борисов да си нареди пешките – не“, категоричен бе той в позицията си. Атанасов не е изключено да има нови предсрочни парламентарни избори през март месец догодина.

Според него може да има правителство и без участието на БСП.

Според Атанасов на служебното правителство му се е усладила изпълнителната власт. Той не изключва да се бави топката умишлено от страна на президента с връчването на мандатите за съставяне на правителство, за да се задържи по-дълго изпълнителната власт и още едно служебно правителство да бъде излъчено. Трябва редовно правителство, но не на всяка цена и да не е контролирано от Бойко Борисов, подчерта Атанасов.

Той е доволен, че 48-ото Народно събрание все пак е взел положително решение да окаже военно и военна-техническа помощ на Украйна. Кой подмами лидера на БСП Корнелия Нинова да вкара законопроекта за промени в Изборния кодекс за хартиената бюлетина, запита Атанасов.

По темата за сигурността и работата на МВР, Атанасов заяви, че силовото ведомство се нуждае от основен ремонт. Според него службите в България взаимно се следят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *