Атанас Атанасов: Президентът ни пречи да управляваме!

България отблизо
Забелязвам, че президентът не пропуска повод да се конфронтира с правителството и мнозинството. Казвам това със съжаление. Преди две години, когато назначи служебното си правителство, президентът смени по много бърза процедура всички шефове на служби. Всички. Не знам какви са му били аргументите. Може да е имал за някои от тях.

Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на “Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

 

Поводът е поредната конфронтация с президента Румен Радев, след като парламентът отказа да приеме доклада на службите, а освен това се обяви и за реформа. От “Дондуков 2” прозират пореден опит за чистка.

 

Атанасов обясни, че основният акцент е, че управляващото мнозинство в момента предлагат цялостна концепция за промяна в сектор “Сигурност”.

 

“Той е неефективен. По много причини. Когато депутатите са се запознавали с докладите на службите, когато са участвали в обсъждането им на закрито заседание – са констатирали това. Не може да обвиняваш цялото мнозинство от народни представители, че са пристрастни”, заяви Атанасов.

 

По думите му липсват достатъчно надеждни източници на информация, основно в ДАНС.

 

“В доклада е посочено, че на един оперативен работник, който сега се нарича агент, по закон се падат между един или двама сътрудници. Давате ли си сметка какъв е капацитетът? Тоест в рамките на пет работни дни този човек трябва да се срещне с двама души, които да му донесат много надеждна информация”, категоричен бе Атанасов.

 

Той обясни, че изпълнителната власт в лицето на Министерския съвет, носи отговорността за осигуряване на реда и сигурността в страната, и тя трябва да има възможността да си осигури инструментариума за това.

Tagged

4 thoughts on “Атанас Атанасов: Президентът ни пречи да управляваме!

  1. Само тъпата ти глава пречи Смения с ъс свинска Може би ще ти помогне

  2. Абе, ще престанете ли да публикувате снимки на тази настъпена жаба. Разваляте настроението на хората в почивните дни

  3. Ех, Атанасов Атанас нали щеше да се пенсионираш тази есен? Хайде направи го за да ти олекне съдбата.Толкова много грижи имаш като депутат. Нужно ли е сам да се тормозиш? Вземи пример от Рашидов.

  4. В тон със Илон Мъск който попита …и как Русия дезинформира? …ще попитам Атанас …и как Президента Ви пречи?… На калпава ракета и въздуха и пречи. Нали така?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *