Атанас Атанасов се изцепи: Всички партии, които подкрепят единия кандидат за кмет на София, са зависими от Русия

България отблизо
„Намесата на руските служби в изборите се осъществява чрез популистките, антизападни послания на политически партии, които споделят идеологията на Кремъл, подкрепящи единия от кандидатите за кмет на София Ваня Григорова“.

Това пише в социалните мрежи съпредседателят на „Демократична България“ – част от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

 

„Руските специални служби активно работят за увеличаване влиянието на Кремъл в постсъветските страни, вкл. и в България, чрез провеждане на специални операции за въздействие върху политическите процеси. Основни цели са промяна на геополитическата принадлежност на страната, намаляване на обществената подкрепа за Украйна, дестабилизиране на обществото чрез дезинформация и хибридна война“, пише още той във Facebook.

„Намесата на руските служби в изборите се осъществява чрез популистките, антизападни послания на политически партии, които споделят идеологията на Кремъл, като НД „Русофили“, Атака, АБВ, Коалиция „Неутрална България“, Комунистическа партия, „Русофили за възраждане на отечеството“, Движение за социален хуманизъм и др., подкрепящи единия от кандидатите за кмет на София Ваня Григорова. Планът е овладяване на политически позиции и използването им като канал за влияние на Москва върху обществените и политическите процеси в страната. Стратегическият интерес на Кремъл е пробив в евроатлантическата общност в условията на изострена геополитическа конфронтация“, обяснява Атанасов и призовава:

„Затова призовавам общността от свободни хора, изповядващи ценностите на западната демокрация, да гласуват с номер 85 за Васил Терзиев за кмет на София, подкрепен от реформаторските прозападни партии, които са гарант за европейското и евроатлантическото бъдеще на България. Подкрепете Реформаторските сили срещу Ретроградните сили!“.

 

Кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)” Васил Терзиев и Ваня Григорова от Местна коалиция „БСП за България” предстои да се срещнат на балогаж в София. На първи тур за Терзиев гласуваха 31.80% от избирателите, а за Григорова – 21.59%.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *